Tiltott kéjelgés miatt tíz napra bezártak egy 17 éves lányt

Vágólapra másolva!
A szabálysértésekről szóló törvény augusztus 19-én életbe lépett módosítása értelmében és a korábbi gyakorlattal szemben a fiatalkorúakat is szabálysértési őrizetbe veheti a rendőrség, illetve a bíróság elzárást szabhat ki velük szemben. Borsod-Abaúj -Zemplén megyében az új szabály következtében kiszabta a bíróság az első elzárást egy 17 éves szikszói lányra.
Vágólapra másolva!

A 17 éves szikszói lány főleg Miskolcon ajánlotta fel pénzért szexuális szolgáltatásait, és rövid idő alatt több mint száz rendőri intézkedésen, illetve eljáráson volt már túl, amikor augusztus 24-én a rendőrök újra igazoltatták - közölte Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője. Dobi szerint a lány "eddig csak nevetett a rendőri intézkedéseken, hiszen tudta, hogy nem zárhatják be". A szóvivő szerint a lány meglepődött, amikor a járőrök közölték vele, hogy az augusztus 19-én életbe lépett új törvényi szabályozás értelmében előállítják a miskolci rendőrkapitányságra, és tiltott kéjelgés megalapozott gyanúja miatt szabálysértési őrizetbe veszik.

A hatóság egyben kezdeményezte a fiatalkorú lány gyorsított eljárás keretében a bíróság elé állítását is. A Miskolci Városi Bíróság csütörtökön tiltott kéjelgés miatt tíz nap elzárásra ítélte. A tiltott kéjelgés szabálysértés, amely elzárással vagy 150 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható. Fiatalkorúak esetében a módosított törvényi szabályozás értelmében a bíróság maximum 30 nap elzárást szabhat ki.