Nem keresik tovább a Tiszában eltűnt gyerekeket

Vágólapra másolva!
Hiába kutatták át búvárok a folyó medrét, illetve a hidak alját, nem találták meg azt a két kisfiút, akiket csütörtökön sodort el a víz Dombrádnál.
Vágólapra másolva!

Felfüggesztették a keresését annak a két 13 év körüli fiúnak, akik csütörtökön merültek el a Tisza dombrádi szakaszán - mondta a Kelet-magyarországi Speciális Mentőegyesület vezetője, Vincellér Tibor pénteken. A három búvárcsapat mintegy kétszáz méter hosszúságban kutatta át a folyó medrét, illetve a hidak alját. Az egyesület vezetője szerint a további kutatásnak "nincs értelme", mivel a gyerekeket valószínűleg messzebbre sodorhatta a Tisza. Hozzátette: a mentőegységek szombaton csónakkal még átnézik a folyó felszínét, de leginkább arra várnak, hogy a testeket feldobja a víz.

Az eddigi adatok szerint három helybeli fiú a Tisza partján, a vízmérce lépcsőjén játszott, és a folyóhoz legközelebb lévő fiú a vízbe csúszott. Őt, majd a segítségére siető másik két gyereket is elsodorta a víz, de az utolsóként vízbe csúszó fiúnak még sikerült mintegy száz méterrel odébb a partra kapaszkodnia.