Kikapcsolták az áramot a dunaújvárosi élményfürdőben

Vágólapra másolva!
Kikapcsolták az áramot a dunaújvárosi élményfürdőben péntek délelőtt, miután nem tudott megegyezni egymással a tulajdonos bank és az üzemeltető önkormányzat. Az épületben gyógyászati szakrendelések is működnek, amelyeket nem értesítettek előre, pedig egy hirtelen áramkimaradás balesetet is okozhatott volna, és kárt is tehetett volna a nagy értékű készülékekben.
Vágólapra másolva!

Pénteken reggel kinyitott, majd szinte azonnal bezárt a dunaújvárosi élményfürdő, miután a tulajdonos CIB Bank kikapcsoltatta az áramot az épületben. A bank azt követően döntött így, hogy továbbra sem született megállapodás közte és az üzemeltető önkormányzat között.

2006 augusztusában határozott az önkormányzat arról, hogy lízingszerződésben építi meg a fürdőt. A kivitelezést a CIB bank végezte. Az építés elhúzódott, 2007 helyett 2009 novemberében nyílt meg a komplexum. A projekt 3.4 milliárdosnak indult, a kivitelezés végén azonban mintegy kilencszáz millióval több pénzt szeretne a CIB, ezt nem tartja indokoltnak a város. Hónapok óta tárgyalnak a megegyezésről, az üzemeltető önkormányzat ugyanis nem vette át a fürdőt.

Az élményfürdőben a kórház nyolc szakrendelése is működik. Péntek reggel is megkezdődtek a rendelések. A kórház azonban hivatalos értesítést nem kapott az áram kikapcsolásáról, informális csatornákon jutott el hozzá a hír, pedig áramkimaradáskor a gépek akár kárt is tehetnek a betegekben, és a nagy értékű berendezések tönkremehetnek - mondta Mészáros Lajos, a kórház főigazgatója. A főigazgató hozzátette: nincs sürgősségi ellátás az épületben, de amíg nincs áram, addig szünetelnek az olyan szakrendelések, mint például az ortopédia vagy a rehabilitáció. Bejelentést tett az ÁNTSZ-nek, és abban bízik, hogy a hatóság visszakapcsoltathatja az áramot.