Kizárták a kőbányai polgármestert az MSZP-frakcióból

Vágólapra másolva!
Kizárták az MSZP helyi frakciójából Verbai Lajost, Kőbánya jelenlegi polgármesterét, mivel a párt polgármesterjelöltjével, Élő Norberttel szemben akart indulni az önkormányzati választáson. Verbai már tavasszal kilépett a pártból, és mindenképp elindul a választáson.
Vágólapra másolva!

Kizárta az MSZP kőbányai frakciója Verbai Lajost, Kőbánya jelenlegi polgármesterét, mivel szembeszállt a párt döntésével, és indulni akart újraválasztásáért az önkormányzati választáson - értesült több önkormányzati forrásból az [origo]. Az információt Élő Norbert, az MSZP kőbányai szervezetének elnöke is megerősítette. Mint mondta, Verbai kizárásáról még hétfőn döntött a frakció, de a határozatot csak a csütörtök délelőtti önkormányzati testületi ülésen jelentik be hivatalosan.

Élő Norbert - aki az MSZP kőbányai polgármesterjelöltje - elmondta: a párt szabályai alapján ki kell zárni azt, aki a hivatalos jelölttel szemben elindul a választáson. Verbai már áprilisban, az országgyűlési választás két fordulója között kilépett a szocialista pártból, ezt akkor kiadott közleményében azzal indokolta, hogy az MSZP kerületi vezetői "szavakban és tettekben" is elhatárolódtak tőle.

A kerületi MSZP-nek nem félnie kell attól, hogy van egy megfelelő támogatottságú baloldali jelöltje Kőbányának, hanem támogatnia kellene - reagált az [origo]-nak a kizárására Verbai. Úgy fogalmazott, hogy a kőbányaiak őt jól ismerik, baloldaliságát és elkötelezettségét a helyben élőknek nem kell bizonyítania, mert azt már megtette az elmúlt évtizedekben, szemben Élő Norberttel, aki egyébként is a XII. kerületben él, és "semmit nem tud a kerületről". Hozzátette, mindenképpen elindul független jelöltként a választáson.