"Felmondták a szolgálatot" egy MSZP-s képviselő idegei Szijjártó szerint

Vágólapra másolva!
Szijjártó Péter kormányfői szóvivő közleménye szerint egy korábbi MSZP-s képviselő, Török Zsolt ordítozva megzavarta a sukorói kaszinóberuházásról szóló szerdai sajtótájékoztatót. A szocialista politikus tagadja, hogy zavartan viselkedett volna, és azt állítja, hogy csak a tényeket mondta el az ügyről.
Vágólapra másolva!

Török Zsolt korábbi MSZP-s képviselő "zavartan viselkedve" megzavarta a Miniszterelnökség szerda délutáni sajtótájékoztatóját, amelyet Budai Gyula miniszterelnöki megbízott tartott - írja szerdai közleményében Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője. A közlemény szerint Török ordítozni kezdett a teremben, és "többszöri felszólításra sem fejezte be a rendzavarást", "idegei valószínűleg amiatt mondták fel a szolgálatot", mert a sukorói telekcsere kivizsgálásával megbízott Budai Gyula éppen azt kívánta bizonyítani dokumentumokkal, hogy Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon hazudtak az ügyészség előtt tett vallomásukban.

Az MTI szerint Budai a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon egykori miniszterelnökök vallomásai alapján "teljesen egyértelműen végigvezethető", hogy hamisan tanúskodtak az ügyészség előtt. A miniszterelnöki megbízott kiosztott egy táblázatot, amelyben összeveti Gyurcsány és Bajnai tanúvallomását Sukoró ügyében, "feltárva az abban szereplő ellentmondásokat". Az MTI tudósítója azt közölte: Török Zsolt "Budai Gyula tájékoztatása után a teremben felállt, és összeollózott anyagnak nevezte a kiosztott táblázatot".

Török Zsolt az [origo]-nak tagadta, hogy zavartan, a közlemény megfogalmazása szerint "alpári" módon viselkedett. Azt elismerte, hogy megjelent a sajtótájékoztatón, de szerinte csak az után beszélt az összegyűlt újságíróknak, miután Budai Gyula befejezte mondandóját. "Arra hívtam fel a figyelmet, hogy Budai Gyula vagy álljon elő valós bizonyítékokkal, vagy fejezze be a korábbi miniszterelnökök elleni vádaskodást, illetve vizsgálja ki azt, miről tárgyalt Orbán Viktor a sukorói beruházást tervező üzletemberrel, Ronald Lauderrel" - mondta. "A nyilatkozataival több százezer devizahiteles megélhetését veszélyeztető Szijjártó Péter ott sem volt a sajtótájékoztatón, így nem tudja, miről beszél" - mondta Török.

Az MSZP közleménye szerint Török "kulturált hangnemben kérdőre vonta" Budai Gyulát, hogy miért nem teszi állampolgári kötelességét és tesz feljelentést az ügyészségen "ahelyett, hogy megalapozatlan vádaskodásokkal kelt hangulatot". Mint írják, a szocialista ügyvivő nem randalírozott, ahogy Szijjártó állítja, hanem megvárta, míg felteheti a kérdését. "A legrémisztőbb jelenet azonban nem a sajtótájékoztatón zajlott le, hanem azt követően, amikor Törököt két "gorilla" kísérte le egészen a kapuig, mintha egy nemkívánatos személyt kellene kivezetni az Országházból" - tették hozzá.

A sukorói ingatlanberuházásról szóló összes cikkünket itt megtalálja.