Sikkasztással is megvádolnák a csepeli gyilkosság gyanúsítottját

Vágólapra másolva!
Sikkasztás és csalás miatt is vádemelést javasol a rendőrség a csepeli kettős gyilkosság egyik gyanúsítottja, D. Gábor és egy társa ellen. Az emberöléssel vádolt D. Gábor a gyanú szerint többször is elvett pénzt az iskola pénztárából.
Vágólapra másolva!

Befejeződött a sikkasztás, csalás és magánokirat-hamisítás ügyében indított nyomozást abban a csepeli iskolában, amelyben tavaly januárban a kettős gyilkosság történt- közölte a rendőrség szerdán. Az emberölés egyik gyanúsítottja, D. Gábor, valamint K. Ildikó ellen indított eljárásban a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vádemelést javasolt.

D. Gábor, aki az intézmény gazdasági igazgatója volt és K. Ildikó az iskola sérelmére mintegy négymillió forint értékben sikkasztást, körülbelül egymillió forintos csalást, az iskola fenntartójának sérelmére pedig több mint egymillió forint értékben szintén sikkasztást követtek el - közölte a rendőrség. A BRFK az ügy iratait vádemelési javaslattal a Budapesti XX., XXI. és XXIII. kerületi Ügyészségnek küldi meg.

A rendőrségi közlemény szerint D. Gábor számlákat kért több vállalkozótól - akiknek a számlák áfa-tartalmát kifizette -, és az összeget kivették az iskola pénztárából. A gyanú szerint saját magának és még 5 munkatársának úgynevezett kiküldetési rendelvényeket állított ki a gazdasági vezető több mint 900 ezer forint értékben, pedig kiküldetésen nem voltak, csak a pénzt vette ki K. Ildikó a pénztárból. A rendőrség szerint több esetben is vettek el különböző összegeket az intézmény pénztárából, máskor pedig a K. Ildikó tulajdonában levő Bt.-n keresztül oktatási tevékenységet kiszámláztak az iskolának, pedig nem végeztek ilyen munkát a díjért.

Nemrég ért véget a nyomozás az iskolában történt kettős gyilkosság ügyében is, a rendőrség ebben is vádemelést javasolt. A rendőrség gyanúja szerint K. Tamás és D. Gábor 2009 januárjában megölte az iskola igazgatóját és egyik tanárát.