Nyomozás indult a Providenttel hadakozó polgármester feljelentése alapján

Vágólapra másolva!
Nyomozást indított a rendőrség ismeretlen tettes ellen a gyorskölcsönöket nyújtó Provident nevű cég hitelezési gyakorlatával összefüggésben. A nyomozást a céggel régóta hadakozó drávapiski polgármester feljelentése alapján rendelték el.
Vágólapra másolva!

Csalás megalapozott gyanúja miatt nyomozást rendelt el a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya ismeretlen tettes ellen a gyorskölcsönök nyújtásával foglalkozó Provident ügyében - értesült az [origo] Mali Zoltántól, Drávapiski polgármesterétől. A balmazújvárosi rendőrség augusztus 16-án rendelte el a nyomozást, a rendőrség várhatóan októberre dönti el, hogy vádemelést javasol-e az ügyben vagy ejti azt.

A drávapiski polgármester feljelentésében többek között azt állítja, hogy a Provident munkatársai teljeshiteldíj-mutatón túli befizetéseket hajtanak be ügyfeleiktől, ráadásul ezeket a többletbefizetéseket nem regisztrálták, amikor új számítógépes rendszert vezettek be. Mali a feljelentést hét tiszacsegei ügyfél és egy üzletkötő állításaira alapozza, ezeket a rendőrség vizsgálja.

"Nem tudunk arról, hogy eljárás indult volna a cég ellen, erről nem érkezett értesítés a balmazújvárosi rendőrségtől" - közölte az [origo] kérdésére Tóth Andrea, a Provident kommunikációs vezetője. Hozzátette, Mali Zoltán nem először kezdeményez eljárást ellenük, de ezek korábban számukra pozitív eredménnyel zárultak.

A Providentet korábban több bírálat érte ügyfelei részéről a kölcsönökért kért magas díjak, és az ügyfeleiket személyesen, otthonaikban felkereső üzletkötőik miatt (erről részletesen itt olvashat).