Több százezer tankönyv nem érkezik meg az iskolakezdésre

Vágólapra másolva!
Várhatóan több százezer tankönyv nem érkezik meg iskolakezdésre az iskolákba. Főként olyan tankönyvekről van szó, amelyeket most adnak ki először, illetve olyanokról, amelyeknek lejárt a minősítése, és most újra kell őket engedélyeztetni - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Várhatóan több százezer tankönyv, illetve munkafüzet nem érkezik meg iskolakezdésre az iskolákba - írja a Magyar Nemzet. A napilap szerint a tankönyvcsomagok 1-2 százaléka, összesen 150-300 ezer tankönyv nem érkezik meg a szeptember 1-jei tanévkezdésre.

Főként olyan tankönyvekről, munkafüzetekről van szó, amelyeket most adnak ki először, illetve olyanokról, amelyeknek lejárt a minősítése, és most újra kell őket engedélyeztetni - magyarázta a csúszás okát Safranek László, a Tankönyves Vállalkozók Országos Testülete terjesztői tagozatának elnöke.

A legtöbb esetben a tankönyvszerzők csúsztak a leadással, de az is előfordult, hogy a kiadó későn nyújtotta be minősítésre a kiadványt. Az elnök hozzátette: a tanév első hetének végére minden kötet megérkezik az iskolákba.