Eltervezték társuk brutális meggyilkolását a hajdúnánási tinik

Vágólapra másolva!
Egy 32-33 centis pengéjű késsel elvágták a torkát, majd a kést a hátába döfték, így ölték meg a 14 és 16 éves hajdúnánási fiatalok társukat. A gyilkosságot saját bevallásuk szerint már két hete tervezték. Az indíték egyelőre nem világos, a rendőrség szerint egyik fiú sem fogta fel teljesen, mit követett el.
Vágólapra másolva!

Két hete tervezték 16 éves barátjuk megölését a hajdúnánási, 14 és 16 éves fiatalok, akik még a múlt szerdán követték el a gyilkosságot. A két fiú lecsalta a barátját a Kelet-főcsatornához, hátulról egyikük elvágta a torkát, majd belevágta a hátába a kést, és a holttestet a főcsatornába dobták - mondta el a nyomozásról tartott keddi, debreceni sajtótájékoztatóján Tóth Ferenc, a Hajdú-Bihar megyei rendőrség bűnügyi osztályának vezetője. A gyanúsítottakat csütörtökön őrizetbe vették, a hétvégén pedig a bíróság döntött az előzetes letartóztatásukról.

A 16 éves fiú eltűnését édesanyja csütörtökön délelőtt jelentette a rendőrségen. Annyit tudott, hogy a fia szerdán két barátjával fürödni ment a Kelet-főcsatornához, de nem tért haza. A rendőrség az ilyenkor szokásos eljárás keretében keresni kezdte a fiút. Felkeresték két barátját is, akik egymástól függetlenül 3-4 kérdés után beismerték, hogy megölték a fiút, holttestét a Keleti-főcsatornába rejtették, egy horgászstég alá. A rendőrök búvárok és speciális mentők segítségével csütörtökön délután meg is találták a 16 éves áldozatot a görbeházi (másik nevén csegei) híd közelében, a mintegy 3 méter mély vízben.

A két fiatal bevallotta, hogy két hete tervezték barátjuk megölését, ezért is vitték magukkal a 32-33 centis pengéjű kést. Szerdán délután együtt játszottak a társukkal, majd elővették a kést, és hátulról egyikük elvágta vele a fiú torkát. Hogy biztosak legyenek a dolgukban, a támadók áldozatuk hátába markolatig döfték a kést. Azt egyelőre nem tisztázták a rendőrök, hogy a két gyanúsított közül melyik szúrt vagy vágott.

Az indíték egyelőre nem világos, mert a két fiú ellentmondásosan nyilatkozott. A jelenlegi adatok szerint az áldozat egy kerékpárlopási ügybe keveredett, és megfenyegette a két barátját, megöli őket, ha valakinek elmondják. Ők - állításuk szerint - ettől való félelmükben végeztek társukkal. Miután a fiúval végeztek, holttestét a stég alá rejtették. Hozzátették, megfordult a fejükben, hogy ellopják a nyakláncát és a mobiltelefonját. A láncot a rendőrök megtalálták az áldozat nyakában, a telefon azonban nem került elő.

A városi bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a hétvégén a két büntetlen előéletű fiatalt, aki ellen előre kitervelt emberölés gyanújával indult eljárás a rendőrségen. Tóth Ferenc szerint neki is, és a nyomozó kollégáinak is az volt a benyomása, hogy a két fiatal egyáltalán nem fogja fel tettének súlyát.