Vágólapra másolva!
Véglet lezárhatják a tényői családi tragédia ügyét, miután az ügyészség úgy döntött, elutasít egy eljárási kérdésben érkezett panaszt. A feleségét és két kislányát lemészároló, majd öngyilkosságot elkövető apa családja kérte, hogy ne a férfi halálára hivatkozva, hanem a kóros elmeállapota miatt zárják le az eljárást.
Vágólapra másolva!

Végleg lezárhatja a márciusi tényői gyilkosság ügyét a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság, miután a megyei főügyészség elutasította az ügyben érkezett panaszt - erősítette meg az MTI korábbi értesülését hétfőn Kocsis Tünde alezredes, a rendőrség megyei szóvivője.

Egy tényői családi házban március 15-én este találtak rá egy házaspár, és két kislányuk holttestére. A rendőrség másnap bejelentette, hogy a férj előbb végzett a kicsikkel és a feleségével, majd öngyilkos lett. Szabadfi Árpád megyei főkapitány már akkor azt közölte: lefolytatják a teljes nyomozást, ami akár hónapokba is telhet. Ha minden kétséget kizáróan bebizonyosodik, hogy az apa követte el a cselekményt, megszüntetik az eljárást.

A rendőrség április végén jelentette be, hogy megérkeztek a szakértői jelentések, és igazolták másfél hónappal korábbi feltevéseiket. Az eljárást július közepén zárták le. Mégsem ért véget a procedúra, mivel a férj családja azt kérte: ne büntethetőséget kizáró ok, hanem a férfi kóros elmeállapota miatt zárják le az eljárást. Hétfőn Kocsis Tünde bejelentette: ezt a kérést a főügyészség arra hivatkozva utasította el jogerősen, hogy a férfi halála miatt nem vizsgálhatták az elmeállapotát.