Több határátkelőnél is feltorlódhat a forgalom

Vágólapra másolva!
Több határátkelőhelyen is várakozás alakulhat ki szombaton, ajánlott alternatív átkelőket választani - közölte a rendőrség szombaton.
Vágólapra másolva!

A rendőrség honlapján olvasható tájékoztató szerint Letenye autópálya határátkelőhelyen akár harminc perces, egyórás várakozásra is fel kell készülni mindkét irányban. Délelőttig a kilépő irányban reggel, szombat késő délutántól vasárnap reggel hét és nyolc óra között a belépő irányban lesz a legintenzívebb a személy- és járműforgalom.

A tompai közúti határátkelőhelyen is nagyobb lehet a belépő forgalom szombat délutántól egészen vasárnap estig, de nem valószínű, hogy a várakozás meghaladja a 60 percet. Várakozás esetén a magyar és a szerb állampolgárok részére alternatív útvonalnak a reggel nyolc és este hat óra között nyitva tartó bácsalmási közúti határátkelőhelyet ajánlják a hatóságok.

A Nyugat-Európába visszautazó vendégmunkások miatt várható nagyobb forgalom a röszkei autópálya határátkelőhelyen a belépő irányban péntek déltől egészen vasárnap este kilenc óráig, itt akár 1-2 órás várakozással is számolni kell.

A szerb határszakaszon átlépő szerb és a magyar állampolgárok részére alternatív útvonalnak a reggel nyolc és este hat között nyitva tartó Tiszasziget közúti határátkelőhelyet ajánlják. Ártándnál szombaton a belépő irányban lehet - hatvan percet meg nem haladó - várakozásra számítani.