Rendben véget értek az augusztus 20-i rendezvények

Vágólapra másolva!
Semmilyen rendkívüli esemény nem zavarta meg az augusztus 20-i rendezvényeket, közölte a kormányzati kommunikációs államtitkárság pénteken késő este. A Budapesti Rendőr-főkapitányság sem számolt be rendbontásról a fővárosban.
Vágólapra másolva!

A tájékoztatás szerint Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, az operatív törzs vezetője elmondta: a testület befejezte a munkát, a tagok késő este elhagyták a kora reggel óta tartó ügyelet helyszínét.

A programokra az árvízkárosult térségekből Budapestre érkezett gyerekek külön buszokkal elindultak hazafelé, zárul a közlemény.

Békésen, rendbontás nélkül fejeződtek be az állami, kulturális és vallási rendezvények a fővárosban, közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) is pénteken késő este.

A BRFK tájékoztatás szerint 1400 rendőrrel őrködött az állampolgárok biztonsága és az ünnep méltósága felett. A zseblopási alosztály munkatársai nyolc emberrel szemben intézkedtek.

Négy főt fogtak el a VII. kerületi Wesselényi utcánál, akik a villamoson megloptak egy külföldi állampolgárt, majd néhány órával később két zsebest akadályoztak meg bűncselekmények elkövetésében az Astoria aluljárójánál.

Végül 19 óra körül a Margit-híd budai hídfőjénél két tolvajt értek tetten a nyomozók. Az okozott kár minden esetben megtérült, az értékek visszakerültek jogos tulajdonosaikhoz, tartalmazza a közlemény.

A rendőrség négy esetben nyújtott segítséget biztonsági intézkedés keretében, a tűzijáték alatt pedig egy eltévedt gyereknek segítettek megtalálni a szüleit.