ORFK: 80-szor szúrta meg a két kisfiút az ácsi gyilkos

Vágólapra másolva!
Az ORFK szerint a nevelőapa felelős az ácsi családi gyilkosságért. A 28 éves férfi előbb élettársát késelte meg, majd annak gyermekeit. Az egyik kisfiú testén 30, a másikon 50  szúrásnyomot találtak. A rendőrség szerint a férfit múlt héten egy öngyilkossági kísérlet után beszállították az esztergomi kórházba, de onnan másnap önszántából távozott.
Vágólapra másolva!

A nevelőapa a felelős az ácsi gyilkosságokért - mondta szombati sajtótájékoztatóján az ORFK szóvivője szombati tájékoztatóján. Makula György azt mondta, a 28 éves férfi előbb élettársát ölte meg, majd annak két gyermekét ölte meg késsel. Ismertetése szerint a férfi megvárta, míg a család aludni megy, ez után ölte meg a családot.

Az asszonnyal 12 késszúrással végzett. "A helyszíni szemle alapján a nő felébredt és megpróbált védekezni" - tette hozzá. Az elkövető ezt követően átment egy másik szobába, ahol a gyerekek aludtak, és velük is végzett. Az egyik kisfiú testén 30, a másikon 50 szúrásnyomot találtak. "Végezetül a férfi megfürdött, tiszta ruhát vett, és felakasztotta magát" - közölte a szóvivő.

Külön késeket használt

Makula azt mondta, hogy a gyilkosságok a családi ház felső szintjén történtek. A férfi minden áldozatával másik késsel végzett, és ezeket otthagyta a holttestek mellett. "Egyúttal négy másik kést helyezett el a felső szintre vezető lépcsőn" - tette hozzá. A szóvivő a tett feltételezhető okaként a család kilátástalan anyagi helyzetét, illetve a pár megromlott élettársi viszonyát nevezte meg.

A 28 éves férfi testvére szerdán többször is próbálta hívni a családot, majd miután nem tudott velük telefonon beszélni, csütörtökön elment a házukhoz. Az épületbe nem sikerült bejutnia, ezért hívta a rendőröket, akik betörték az ajtót, és ekkor tárult a szemük elé a szörnyű látvány.

Makula szerint az elkövetés idejét igazságügyi orvos szakértő vizsgálja, de támpontot nyújthat, hogy kedden este még látták a családot a ház udvarán, szerdán viszont már nem. A szóvivő egyaránt cáfolta azokat a felröppent híreket, hogy az ORFK magához vonta volna a nyomozást, hogy a helyszínen lett volna egy ötödik személy is, illetve, hogy amikor kollégái bejutottak a házba, még bárki élt volna az áldozatok közül.

A szóvivő azt mondta, a férfit múlt héten szombaton egy öngyilkossági kísérlet után beszállították az esztergomi kórházba, de onnan másnap önszántából távozott. Arra egyelőre nem tudott válaszolni, hogy a kórház eljárását vizsgálják-e, ahogy arra sem válaszolt, hogy a gyermekek felébredtek-e a dulakodásra. Azt viszont elmondta, hogy a férfi nem hagyott búcsúlevelet.

A gyilkos apja szerint anyagi gondok miatt történt

Az ácsi gyilkos apja a Független Hírügynökségnek azt mondta, nem hiszi, hogy fia ölte volna meg családját. Az idős férfi azt mondta, fia nyugodt, csendes, zárkózott ember volt, aki ritkán beszélt problémáiról.

Az idős férfi tavaly néhány hónapig együtt is élt a családdal, akkor is úgy látta, hogy minden rendben van a fia és párja között. Krisztán saját gyermekeiként szerette és nevelte élettársa fiait, és sokat foglalkozott velük. Az édesapa elmondta: a fiatalok szerették egymást, ha volt is konfliktus közöttük, azt hamar megbeszélték és kibékültek.

A férfi az anyagi gondokkal magyarázza a történteket. Azt mondta, fia mindig beosztotta a pénzt, a fiatalasszony azonban szeretett költeni, szórakozni járni. Szerinte a fia az utóbbi időben állattartással is foglalkozott, de még a csirke nyakát sem tudta elvágni, mert irtózott a vér látványától.

A rendőrség csütörtökön talált négy holttestet egy, a Komárom-Esztergom megyei Ácson található lakóházban. A [origo] helyszíni riportjából az derül ki, a férfi alkoholproblémákkal, a család pedig anyagi problémákkal küzdött, miután másfél éve Ácsra költöztek. A problémák miatt az élettársak kapcsolata megromlott. Egy helyi rendőr az [origo]-nak azt mondta, hogy a rendőrségnek és a mentőszolgálatnak többször kellett kimennie a labilis férfihez, mert öngyilkossággal fenyegetőzött.