Több százezren nézték a tűzijátékot a Duna-parton

Vágólapra másolva!
Több százezer ember nézte a fővárosi Duna-parton az augusztus 20-i ünnepi tűzijátékot, amely az elmúlt évekhez viszonyítva rövidebb és szerényebb volt.
Vágólapra másolva!

A Kopula '96 Kft. által szervezett tűzijáték megkezdése előtt közös gyertyagyújtásra invitálták az embereket. A gyertyákat az erre az eseményre komponált Összefogás dalára sok ezren gyújtották meg. A gyertyákat napközben kétszáz forintért lehetett megvásárolni, és az ebből származó bevételt is az árvízkárosultak megsegítésére fordítják.

A 18 percig tartó tűzijáték alatt az Örömzene volt hallható, amely az Örömtánc tehetségkutató fesztivál győztes darabja, valamint a Henna együttes Áldás című dala.

Az idei tűzijátékon a rakétákat kizárólag a Dunán lévő három uszályról, az Erzsébet és a Lánchíd között egy, a Lánchíd és a Margit híd között pedig kettőről lőtték fel, ugyanazon koreográfia szerint, így a több kilométer hosszú partszakaszon álló emberek ugyanazt a látványt élvezhették. A tűzijátékot a Budai várból ötszáz árvízkárosult gyermek is megtekinthette.

Az esemény végén az emberek a kijelölt útvonalakon hagyhatták el a Duna-partot, a Kossuth téri metróállomás zsúfolásig megtelt, s hosszú tömött sorokban álltak a távozni szándékozó emberek a mozgólépcsők előtt. Sok ezer ember indult el gyalogosan is a környező utcákba.