Több százezer embert várnak a rakpartokra a tűzijáték idején

Vágólapra másolva!
Továbbra is jó hangulatban, békésen telik az augusztus 20-ai nemzeti ünnep, a szervezők tájékoztatása szerint az állami rendezvény programjain több tízezren vettek részt. Estére több százezer embert várnak a budapesti rakpartokra.
Vágólapra másolva!

Az Operatív Törzs jelentése szerint este 6 óráig rendkívüli esemény nem történt az augusztus 20-ai központi rendezvény helyszínein. Az állami rendezvényeken több tízezeren vettek részt, százezereket várnak a tűzijáték idején a rakpartra.

A legfrissebb adatok szerint a kormány által indított 1749-es segélyvonalon eddig 3 millió 434 800 Forinttal járultak hozzá az árvízkárosultak megsegítéséhez; ez 17 ezer 174 hívást és sms-t jelent.

Az adat még nem végleges, a tavaszi árvizek károsultjai megsegítésének jegyében zajló augusztus 20-ai nemzeti ünnepen továbbra is lehet felajánlásokat tenni. Mindenki, aki tárcsázza a 1749-et vagy sms-t küld erre a számra, 200 forinttal járul hozzá az eddig összegyűlt adományhoz.
A beérkező felajánlások a Katolikus Karitász, a Magyar Baptista Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Vöröskereszt közreműködésével jutnak el a bajbajutottakhoz.

A kormány az ünnepi rendezvények alatt ötszáz árvízkárosult gyermeket lát vendégül, akik ma részt vesznek néhány, számukra élvezetes augusztus 20-ai programon is.

Az összefogást jelképezi a tűzijáték előtti, reményeink szerint emlékezetes néhány perc, amikor a Duna-parton összegyűltek 20 óra 55 perctől közösen gyújtanak gyertyát az Összefogás Dalára.

Ezeket a gyertyákat, amelyek eladásából származó teljes bevétel az árvízkárosultakat támogatja, napközben az augusztus 20-ai ünnepi rendezvények helyszínein vásárolhatják meg azok, akik részt szeretnének venni a közös segítségnyújtásban, a közös ünneplésben.