Hármas erősségű földrengés volt Miskolcon

Vágólapra másolva!
A Richter-skála szerint hármas erősségű volt a csütörtök hajnali miskolci földrengés. Károkról egyelőre nem érkezett jelentés.
Vágólapra másolva!

A Richter-skála szerint hármas erősségű volt a csütörtökön hajnalban észlelt miskolci földrengés, amelynek középpontja 15 kilométerre volt a borsodi megyeszékhelytől - közölte a Magyar Tudományos Akadémia Szeizmológiai Obszervatóriuma

Az MTI szerint kétszer egymás után volt földrengés Miskolc környékén hajnalban, az első, erősebb rengés két-három másodpercig, az utána következő egy-két másodpercig tarthatott. Puszta Sándor, az obszervatórium szeizmológusa az MTI-nek azt mondta: többen telefonáltak és elmondták, azt érzékelték, hogy hullámzott velük az ágy, összecsörrentek a tárgyak. Károkról nem kaptak jelentést.

Miskolctól néhány kilométerre délre augusztus 14-én és 17-én is észleltek földrengést, az előbbi erőssége a Richter-skála szerint 2,1 volt, az utóbbié pedig 2,5. A Baranya megyei Sellyén augusztus 17-én este remegett a föld, ott 3,5-es magnitúdójú volt a rengés.