Népszabadság: A csepeli gyilkosság gyanúsítottja szerint egy álarcos ölt

Vágólapra másolva!
A csepeli kettős emberölés gyanúsítottja szerint egy ismeretlen álarcos ölt a csepeli iskolában - olvasható a csütörtöki Népszabadságban. A nyomozók szerint azonban minden kétséget kizáróan a gyanúsított, K. Tamás, lőtte le az iskola igazgatóját és helyettesét.
Vágólapra másolva!

K. Tamás, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola kettős gyilkossággal gyanúsított pedellusa a másfél éves nyomozás alatt egy alkalommal jegyzőkönyvön kívül azt mondta a nyomozóknak: a neki tulajdonított bűncselekményt egy ismeretlen álarcos követte el - írja a csütörtöki Népszabadság.

Szigeti József, a BRFK illetékes megbízott főosztályvezetője a Népszabadságnak azt mondta, hogy nem sikerült tisztázni K. Tamás tettének indítékát, így a BRFK ma sem tud lényegesen többet az iskolában másfél éve történt kivégzésszerű kettős gyilkosság hátteréről, mint a nyomozás kezdetén.

A nyomozók szerint viszont K. Tamás minden kétséget kizáróan bizonyíthatóan, 2009. január 7-én, este fél hét tájában lelőtte az iskola igazgatóját és egyik helyettesét, hallgat, és állítólag a bírósági tárgyalásig már nem is akar megszólalni - írja a Népszabadság.

A nyomozók szerint a kettős gyilkosságról hangfelvétel készült, amelyen semmi nyoma annak, hogy bűntény pillanatában az iskolaigazgatón és helyettesén és K. Tamáson, valamint az ügyben szintén gyanúsított D. Gábor volt gazdasági igazgatóhelyettesen kívül bárki más a bűntény helyszínén tartózkodott volna.