Csütörtökig postázzák a kopogtatócédulákat

Vágólapra másolva!
Csütörtökig mind a 8,2 millió választásra jogosultnak meg kell kapnia az önkormányzati választásról szóló értesítőt és ajánlószelvényt. A választók attól függően, hol élnek, két vagy három ajánlószelvényt kapnak.
Vágólapra másolva!

Csütörtökig mind a 8,2 millió választásra jogosultnak meg kell kapnia az október 3-ai önkormányzati választásról szóló értesítőt és ajánlószelvényt.

A választóknak ezen a héten augusztus 16-a és 19-e között kell megkapniuk az értesítést a névjegyzékbe való felvételről és az ajánlószelvényt. Az értesítő a nevet, a lakcímet, a személyi azonosítót, a névjegyzékbeli sorszámot, a szavazás helyét és idejét tartalmazza.

A 25 millió ajánlószelvényt - ahogy a tavaszi országgyűlési választáson - most is különböző biztonsági megoldásokkal védik a hamisítások ellen.

A választópolgárok a borítékban - attól függően, hol élnek - két vagy három ajánlószelvényt kapnak. A voksolók az egyiken a polgármesterre (ez fehér színű szelvény), a másikon az önkormányzati képviselőre (ez sárga színcsíkkal jelölt), a harmadikon a megyei listára (piros színcsíkos) tehetnek ajánlást.

A megyei jogú városokban lakók két ajánlószelvényt kapnak: ezeken a polgármesterre és az önkormányzati képviselőre tehetnek ajánlást. A fővárosiak három szavazólapot kapnak: az egyiken - lakóhelyük szerint - kerületi polgármestert ajánlhatnak, a másikon a képviselő-testület egy tagját, míg a harmadikon főpolgármestert ajánlhatnak.