Átvizsgálják a rendőrségi motorokat a járőr halálos balesete miatt

Vágólapra másolva!
Megvizsgálják az összes rendőrmotor műszaki állapotát, miután hétfőn halálos balesetet szenvedett egy motoros járőr. A rendőrség azt állítja, hogy Pintér Sándor belügyminiszter már korábban elrendelte a járműpark szemléjét, de az utasítást felületesen hajtotta végre az a megyei rendőrség, ahol az elhunyt rendőr szolgált.
Vágólapra másolva!

Pintér Sándor belügyminiszter korábban már elrendelte a rendőrség teljes járműparkjának szemléjét, de ezt a Komárom-Esztergom megyei rendőrség csak felületesen végezte el - mondta csütörtök délután Makula György, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője az M1-es autópályán halálos balesetet szenvedett motoros rendőr ügyéről.

A szóvivő - aki az ácsi családi tragédiáról tartott sajtótájékoztatót - újságírói kérdésre azt mondta: vizsgálat indult annak kiderítésére, ki a felelős a gépjárműszemle felületes elvégzése miatt. A szóvivő szigorú felelősségrevonást ígért, egyben bejelentette, hogy az eset miatt az összes rendőrmotort átvizsgálják.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó, szolgálatban lévő motoros rendőr hétfő délelőtt szenvedett halálos balesetet az M1-es autópályán Tatabányánál.

A Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) minden körülményre kiterjedő vizsgálatot kezdeményezett, mert információik szerint a szolgálati motorkerékpár műszaki állapota is közrejátszhatott a halálos közúti balesetben. Pongó Géza, az FRSZ főtitkára szerint a rendőr nem sokkal a balesete előtt is kifogásolta a gumiabroncsok állapotát. Írásban is jelezték az elöljáróknak, hogy a gumik balesetveszélyesek, és kérték a cseréjüket, de ez nem történt meg.