Egykori rendőrt jelöl főpolgármesternek az MDF

Vágólapra másolva!
Az egykor rendőrként dolgozó, nem MDF-tag Mándi Sándort indítja az MDF az októberi önkormányzati választásokon a fővárosban. A főpolgármester-jelölt szerint azért vállalta a jelöltséget, mert az MDF-t nem jellemzi a "megélhetési politizálás".
Vágólapra másolva!

Az MDF Mándi Sándort indítja főpolgármester-jelöltként az októberi önkormányzati választáson - jelentette be Makay Zsolt, az idén tavasszal az országgyűlésből kiesett párt elnöke. Mándi huszonnyolc évig dolgozott rendőrként, és most civilként vállalja a jelöltséget.

A pártelnök szerint az MDF a főpolgármester-jelöltje személyével "üzen" a budapesti polgároknak, Mándi ugyanis az az ember, aki alkalmas arra, hogy Budapest "őskáosz" állapotát rendbe tegye. Mándi nevéhez fűződik a magyarországi gépjárműlopások számának drasztikus csökkentése, és ő vezette be a számítógépes gépjármű-nyilvántartást a rendőrségnél - mondta a jelöltről, aki szerinte "már bizonyított".

Mándi Sándor azt mondta, azért vállalta az MDF felkérését, mert úgy látja, ez az a párt, amelyet nem jellemez a "megélhetési politizálás". "Törvényesség, emberközpontúság és hatékonyság" - foglalta össze jelszavait Mándi, aki jövő héten hozza nyilvánosságra programját.

Makay szerint az MDF az elmúlt másfél hónapban komoly újjászervezésen esett át, mind politikai, mind gazdasági konszolidációját elvégezte, és felkészült az önkormányzati választásra.