Késsel támadtak a Fidesz kopogtatócédulát gyűjtő aktivistáira

Vágólapra másolva!
Késsel támadtak a Fidesz aktivistáira, akik ajánlószelvényeket gyűjtöttek a főváros XIII. kerületében. A párt szerint politikai okból támadtak az aktivistákra, a rendőrség szerint az elkövető késsel fenyegette őket, hogy adják át értékeiket. Az egyik aktivista könnyebben megsérült.
Vágólapra másolva!

Ismeretlen tettesek megtámadták, majd késsel megszúrták a Fidesz ajánlószelvényeket gyűjtő aktivistáit kedden délután Budapest XIII. kerületében, az Angyalföldi úton - közölte Harrach Tamás, a párt 19. választókerületi elnöke. Az egyik aktivista 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Harrach szerint a késelést szóváltás előzte meg az aktivisták és az ismeretlen támadók között, akik az aktivistákat "alpári módon becsmérelték". A két aktivista feljelentést tett a XIII. kerületi rendőrkapitányságon az eset miatt.

A rendőrség rablás miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy az elkövető becsmérelte a sértetteket és késsel fenyegetőzve az értékeiket követelte. Egyiküktől elvette készpénzét és cigarettáját, társától megpróbálta elvenni a mobiltelefonját, és mikor ellenállt, a dulakodás közben késével hámsérülést okozott neki.