Az MSZP mérlegeli Schmuck Andor ajánlatát

Vágólapra másolva!
Az MSZP megvitatja az MSZDP főpolgármester-jelöltjének, Schmuck Andornak az ajánlatát, melynek értelmében a több kopogtatócédulát gyűjtő párt visszalép a másik javára - írja a Népszabadság. A lap szerint Szanyi Tibor kampányfőnök több kerületi polgármester-jelöltet is visszaléptetne.
Vágólapra másolva!

Schmuck Andor, a Magyar Szociáldemokrata Párt (MSZDP) főpolgármester-jelöltje azt ajánlotta az MSZP-nek, hogy a Fidesz ellenében induló pártok lépjenek vissza annak javára, aki szeptember 3-ig a legtöbb kopogtatócédulát gyűjti össze - írja hétfői számában a Népszabadság.

A lap szerint az MSZP budapesti kampányát irányító Budapesti Választási Munkacsoport hétfői ülésén mérlegelni fogja Schmuck ajánlatát. A Népszabadság szerint azért lehet érdemi vita tárgya az ajánlat, mert a lap úgy tudja, Szanyi Tibor kampányfőnök több belső fórumon is azt mondta, hogy a Jobbikon és a Fideszen kívül "akár az ördöggel is kész" szövetséget kötni.

A Népszabadság úgy tudja, Szanyi arra készül, hogy Tarlós István megválasztásának megakadályozása érdekében több kerületi polgármester-jelöltet is visszaléptetne. A lap szerint közéjük tartozna a Zuglóban induló Pelyva György, az újpalotai körzetben induló Tóth Imre helyett pedig a kerület korábbi polgármesterét, Hajdu Lászlót indítaná.