Hajóról ugrott a Dunába a holtan talált Sziget-karszalagos férfi

Vágólapra másolva!
Egy a Sziget-fesztiválról a belvárosba tartó hajóról ugrott a Dunába az a férfi, akinek a holttestét szombaton találta meg a folyóban a rendőrség - közölte a fesztivál PR-főnöke. A férfit a vízi rendőrök és a szervezők is keresték korábban, de nem jártak sikerrel.
Vágólapra másolva!

A Sziget-fesztiválról távozóban, a rendezvénytől a belváros felé közlekedő hajójáratról ugrott vízbe az a fesztiválozó fiatalember, akinek a holttestét a rendőrök találták meg a Dunában - közölte szombat éjjel Marinka Csaba, a Sziget-fesztivál PR-főnöke. A baleset még a hét elején történt, a Sziget-karszalagot viselő holttestre szombat délután találtak rá (erről bővebben itt olvashat).

Marinka Csaba szerint a hajójárat üzemeltetője értesítette az ügyeletes vízirendőr szolgálatot, és segítséget kért a Sziget biztonsági, egészségügyi ügyeletétől is, amikor a férfi a Dunába vetette magát. A szervezők a vízirendőrök segítségére siettek, de a keresés eredménytelenül zárult.

A szervezők szombaton megdöbbenve értesültek, hogy egy fiatalember holttestét a Dunában találták - közölte a PR-főnök, hozzátéve: Mivel a fiatalember a rendezvényről távozott, így a sajnálatos eset csak annyiban hozható összefüggésbe a rendezvénnyel, hogy a fiatalember a baleset előtt járt a Szigeten.

Marinka nehezményezte, hogy a média összefüggésbe hozta a haláleseteta fesztivállal. "Épp elég felelősség majd 400 ezer látogató biztonságos szórakoztatása, ezért méltatlan és félrevezető, ha egy Szigeten kívüli balesetet a fesztivál hírértékét kihasználva összefüggésbe hoznak a rendezvénnyel" - mondta.