Továbbra sincs megoldás a Várkert Bazár ügyében

Vágólapra másolva!
Új eljárás kiírásáról döntött a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő a Várkert Bazár rendezéséről, miután eredménytelenül zárult a területrendezésére kiírt közbeszerzési pályázat - értesült az RTL Klub híradója. A műemléket 1979-ben zárták be.
Vágólapra másolva!

Eredménytelenül zárult a Várkert Bazár területrendezésére kiírt közbeszerzési pályázat, ezért a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő most új, nyílt eljárás kiírásáról döntött - tudta meg az RTL Híradó. A világ száz legveszélyeztetettebb műemléke közé sorolt épületegyüttesre 1979-es bezárása óta nem költöttek.

Rotyis József, a Budavár Szövetség elnöke az RTL Híradónak azt mondta, hogy nagyon közel állt már a megoldás néhány évvel ezelőtt, megvolt a befektető, megvolt a terv, megvolt az engedély, az utolsó pillanatban azonban visszavonták az engedélyt. Nagy Gábor Tamás, a kerület polgármestere akkor azzal érvelt: nem megfelelően akarták átalakítani a műemléket.

A Világörökséghez tartozó, Duna-parti épületegyüttesben vasrudak tartják az oszlopokat és már azok is rozsdásodnak. Bejutni nem lehet, mert életveszélyes az épület. A Várkert Bazár Ybl Miklós tervei szerint épült fel a XIX. század végén, ám 1979-es bezárása óta nem költöttek az állami tulajdonban lévő épületre.