Több ezren vettek részt az Alsóörsön lelőtt rendőr temetésén

Vágólapra másolva!
Eltemették azt a 29 éves rendőrt, akit egyelőre ismeretlen okból lőttek le augusztus elején, miközben egy autót igazoltatott. Gamauf János temetésén több ezren vettek részt, köztük sok rendőr.
Vágólapra másolva!

Eltemették pénteken a 29 éves Gamauf János rendőr főtörzsőrmestert, akit augusztus 4-ére virradó éjszaka lőttek le Alsóörsön. A balatonalmádi temetőben tartott gyászszertartáson több mint ezren vettek részt; családtagok, rokonok, barátok, ismerősök, almádi és alsóörsi lakosok és rendőr kollégák százai kísérték utolsó útjára a tragikus körülmények között meghalt tiszthelyettest.

A temetésen jelen volt Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Hatala József altábornagy, országos rendőrfőkapitány, valamint Veszprém megye rendőri vezetése, így Bolcsik Zoltán megyei rendőrfőkapitány. Részt vettek a szertartáson Balatonalmádi, Alsóörs, a környező települések és a megye közéleti vezetői, megjelent több országgyűlési képviselő is.

Gamauf Jánost - akit a szolgálat halottjává nyilvánított a belügyminiszter - katonai tiszteletadás mellett, díszszázad jelenlétében és díszsortűz kíséretében helyezték örök nyugalomra.

Szerdán temették el a Zala megyei Alibánfán azt a 21 éves főiskolás fiút, akit a rendőrrel együtt élt halálos lövés ért Alsóörsön. (Az alsóörsi lövöldözésről részletesen itt olvashat.)

Forrás: MTI/Nagy Lajos