Elfogták az idős csongrádi asszony gyilkosait

Vágólapra másolva!
Elfogták azt a két férfit, akik kedden meggyilkoltak egy 88 éves csongrádi asszonyt. Az egyik férfi beismerő vallomást tett. A rendőrség szerint a két gyanúsított a közelmúltban idős személyek sérelmére hasonló bűncselekményeket követhetett el.
Vágólapra másolva!

"Három nap alatt elfogta a rendőrség azokat a férfiakat, akik alaposan gyanúsíthatók azzal, hogy kedden otthonában meggyilkoltak egy 88 esztendős csongrádi asszonyt" - közölte Márton István, a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója Csongrádon pénteken.

"A 29 éves és 18 éves csongrádi férfi kedden a hajnali órákban lopási szándékkal hatolt be a belvárosához közeli földszintes házba. Ott találkoztak az egyedül élő idős asszonnyal, akit a helyszínen megöltek" - mondta az alezredes a bűncselekmény földerítéséről tartott sajtótájékoztatón.

A szakértői vélemény szerint az idős asszony halálát fulladás okozta - tudatta az igazgató, aki a nyomozás érdekeire hivatkozva más részleteket nem kívánt elárulni a gyilkosság részleteiről. Márton István közölte, feltételezhető, hogy a két gyanúsított a közelmúltban idős személyek sérelmére, jellemzően a hajnali órákban hasonló bűncselekményeket követhetett el. A kihallgatás során az egyik férfi beismerő vallomást tett. A két férfit emberölés minősített esetével gyanúsítják, így büntetésük akár életfogytiglani szabadságvesztés is lehet - közölte az alezredes.