Száznyolcvan disznó pusztult el egy autóbalesetben

Vágólapra másolva!
Sertéseket szállító kamion borult fel csütörtök reggel egy körforgalomban Polgárnál: a balesetben két ember megsérült, és 180 állat elpusztult. A kamionból kiszabaduló sertéseket a rendőrök és a tűzoltók összeterelték, egy sem jutott fel a közeli autópályára.
Vágólapra másolva!

Száznyolcvan sertés pusztult el csütörtök reggel Polgár határában, amikor felborult egy állatokat szállító kamion - közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság.

A 250 állatot szállító jármű az M3-as autópályáról hajtott le Polgár határában, amikor egy körforgalomban - amelyet valószínűleg gyorsan közelített meg - felborult. A jármű vezetője és utasa könnyebben megsérült.

A balesetet túlélő állatokat a körforgalom melletti gyepes területre terelték, ott fogták be, egyetlen állat sem tévedt az autópályára, így ott a forgalmat nem kellett korlátozni. Az elpusztult állatokat a debreceni állatifehérje-feldolgozóba, az ATEV Zrt. telephelyére szállítják.

Az ATEV szakemberei megkezdték a baleset környékének fertőtlenítését, amely kora délutánig is eltarthat, a forgalom addig rendőri irányítással halad.