Beperelte Gyurcsány és Bajnai Orbán megbízottját

Vágólapra másolva!
Rágalmazás és személyiségi joguk megsértése miatt beperelte Budai Gyula miniszterelnöki megbízottat Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc korábbi szocialista kormányfő. Bajnai és Gyurcsány szerint Budai valótlanságokat állított róluk a sukorói kaszinóberuházással összefüggésben.
Vágólapra másolva!

Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő is beperelte Budai Gyula miniszterelnöki megbízottat. A két szocialista politikus titkársága szerint mindketten kétrendbeli rágalmazás és személyiségi joguk megsértése miatt fordultak bírósághoz, mert Budai Gyula július 28-i sajtótájékoztatóján azt mondta: dokumentumok igazolják, hogy Sukoró ügyében Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc volt kormányfők hamisan tanúskodtak az ügyészség előtt.

Budai Gyula szerint a két volt kormányfőnek nem vele, hanem az igazságszolgáltatással és a sukorói kaszinóberuházás ügyében rendelkezésre álló dokumentumokkal van vitája. "Ez is azt bizonyítja, hogy jó úton haladunk. A két volt szocialista miniszterelnöknek nem velem, hanem az igazságszolgáltatással és az ügyben rendelkezésre álló dokumentumokkal van vitája" - mondta Budai

King's City néven másfél milliárd eurós, azaz több mint 400 milliárd forintos turisztikai beruházást tervezett Sukorón egy amerikai, izraeli, német és magyar üzletemberekből álló befektetőcsoport. A korábban állami tulajdonban lévő üres területhez úgy jutottak hozzá, hogy felajánlottak cserére a magyar államnak Pest megyében található - összesen 183 hektáros - földeket. A Központi Nyomozó Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoz az ügyben, az ügyészség gyanúja szerint az állami földeket alul, a befektetőét pedig felülértékelték a csere során.

A Fidesz korábban keményen bírálta az előző kormányokat a Sukoróra tervezett beruházás miatt. Kormányra kerülve miniszterelnöki megbízottként Budai Gyulát "az állami földek jogellenes elherdálásának" vizsgálatával bízták meg, aki többek között a sukorói ügyet is vizsgálja.