Normális életre vágyik Zuschlag börtönbe vonuló titkára

Vágólapra másolva!
Zuschlag János egykori titkára, Lados István azt szeretné, ha az élete minél előbb visszatérne a "normális mederbe", ezért elfogadja az elsőfokú ítéletet, és börtönbe vonul. Jövő héten kezdi el a rá kiszabott kétéves büntetés letöltését, és azt reméli, hogy 2011-re újra szabad lesz.
Vágólapra másolva!

Augusztus 17-én, jövő kedden bevonul a börtönbe az egykori MSZP-s képviselő, Zuschlag János volt személyi titkára, Lados István. A többrendbeli csalásban közreműködő Ladost első fokon két év börtönre ítélték, ami ellen először fellebbezett, majd ezt később visszavonta, maga döntött úgy, hogy jövő héten megkezdi a büntetésének letöltését.

"Szeretném minél hamarabb normális mederbe terelni az életemet" - magyarázta döntését Lados a Tv2 Mokka című reggeli műsorában. Mint mondta, egy nagyon hosszú eljáráson van túl, az elsőfokú ítélet pedig számára "kedvezőnek tekinthető". Ezért úgy gondolja, hogy leghamarabb akkor zárul le számára az ügy, ha elkezdi a rá kiszabott börtönbüntetés letöltését. "2011-ben akkor újra szabad vagyok" - tette hozzá.

Lados azt mondta, tisztában van azzal, mi vár rá a börtönben, hiszen volt előzetes letartóztatásban. Úgy fogalmazott, be kell majd tartani az ottani játékszabályokat, és így "végig lehet csinálni a nehéz időszakot".

Zuschlag Jánost március végén nem jogerősen nyolc és fél év börtönbüntetésre ítélte a Bács-Kiskun megyei bíróság egyebek között több rendbeli csalás miatt. Lados - akinek részletes feltáró vallomása nagyban segítette az eljárást - két év börtönt kapott. Az összesen tizenhat vádlott a bíróság szerint egy olyan pénzszerzési mechanizmust működtetett Zuschlag vezetésével, amelynek során fiktív egyesületek szereztek meg, majd tüntettek el pályázati pénzeket. (Az ítéletről és az ügyről itt olvashat részleteket.)