A pápa áldását akarja kérni munkájára Schmitt

Vágólapra másolva!
Schmitt Pál köztársasági elnök várhatóan ősszel találkozik XVI. Benedekkel. Az államfő a pápa áldását fogja kérni a munkájára - írta a kedden megjelenő Új Ember című katolikus hetilap.
Vágólapra másolva!

"Úgy tűnik szeptemberben módom lesz ellátogatni a Vatikánba, miután hivatalos látogatást teszek valamennyi szomszédos országba, ahol magyarok is élnek"- nyilatkozta az államfő az Új Ember című hetilapban kedden megjelent interjújában. A katolikus hetilapnak Schmitt azt mondta, a vatikáni magánkihallgatáson a pápa áldását fogja kéri a magyar emberekre és államfői munkájára.

A köztárasági elnök az interjúban arról is beszámolt, hogy minden napját az evangélium olvasásával kezdi, mégpedig egy internetes szolgáltatás segítségével, amelynek Napi evangélium a neve. A neki rendszerint reggel hatkor érkező bibliai részt ismerőseinek tovább is szokta küldeni - mondta Schmitt Pál.

Az államfő a hetilapnak elmondta, beiktatása óta már találkozott Erdő Péter esztergomi érsekkel, a magyar katolikus egyház vezetőjével, és a segítségét kérte a köztársasági elnöki munkájához.