Kilépett a Fideszből a mezőtúri polgármester

Vágólapra másolva!
Kilépett a Fideszből Lévai Sándor, Mezőtúr jelenlegi polgármestere, aki szerint azért nem őt indítja a kormánypárt az őszi választásokon, mert több önkormányzati döntésnél szembeszállt a helyi fideszes állásponttal. A térség fideszes országgyűlési képviselője szerint Lévai zsarolta a pártot azért, hogy őt jelöljék ismét polgármesternek, de ilyen "érdekemberekre" nincs szükségük.
Vágólapra másolva!

Kilépett pártjából Lévai Sándor, Mezőtúr fideszes alpolgármestere, és a Seres Mária nevével fémjelzett Civil Mozgalom színeiben indul a polgármesteri és a képviselői posztért az őszi helyhatósági választáson. A Fidesz Mezőtúron Herczeg Zsoltot, egy helyi szolgáltató cég vezetőjét nevezte meg polgármesterjelöltként.

Lévai Sándor hétfőn azt elmondta: mellőzésének oka feltehetően az, hogy több önkormányzati döntésről és beruházás szükségességéről a Fidesz városi elnökségétől eltérő véleménye volt. A politikus - aki 2000-ben lépett be a Fideszbe - hozzátette, hogy a szavazáskor mindig a közérdeket igyekezett szem előtt tartani, így lelkiismerete tiszta.

Lévai szerint a Civil Mozgalom keretében várhatóan valamennyi mezőtúri választókörzetben tudnak képviselőjelöltet indítani.

Boldog István, a térség fideszes országgyűlési képviselője, választókerületi elnöke úgy fogalmazott, Lévai Sándor azzal a teljesíthetetlen kéréssel ált elő, ha nem ő lesz a polgármesterjelölt, akkor kilép a pártból. Ilyen "érdekemberekre nincs szükségünk", van olyan emberünk, aki hosszú ideje már párttag, mégsem szab semmilyen ultimátumot - mondta az országgyűlési képviselő, aki szerint Lévai több rossz döntéshez adta nevét. Hozzátette, hogy nemcsak vezetői poszton, hanem a képviselők között is változnak majd a Fidesz jelöltjei.