Halálra marta gazdáját egy mangalica Zalában

Vágólapra másolva!
Belehalt súlyos sérüléseibe egy férfi vasárnap dél körül, amikor a házánál tartott sertés rátámadt a Zala megyei Kerkakutason. A támadás színhelyére, egy családi házhoz mentőhelikopter is érkezett, de a mentők hiába próbálkoztak, nem tudták megmenteni a férfi életét.
Vágólapra másolva!

A kerkakutasi férfit vasárnap délután állatgondozás közben harapta meg a sertés. Az áldozat a helyszínen meghalt, a kiérkező mentők már tudtak segíteni rajta - mondták az [origo]-nak a Zala megyei rendőr-főkapitányság sajtóosztályán. Az Országos Mentőszolgálat zalaegerszegi központjában az [origo]-nak korábban azt mondták, a férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett, állapotát a helyszínen próbálják stabilizálni.

A Zalai Hírlap internetes kiadása szerint a 35 éves, háromgyerekes férfi egy állattartó telepen dolgozott gondozóként, de a tragédia nem ott történt, hanem saját családi házának udvarán. A helyszínen tartózkodó állatorvos, Belső László a zalai újságnak azt mondta, a 140-150 kilós mangalica korábban is vad volt, többször megpróbált már kitörni az óljából. Az állatorvos azt mondta, a sertés a férfit a combján, a verőérnél harapta meg.

"A mellette lévő kollégája a támadás után szakszerű nyomókötést alkalmazott, ám mire a mentők kiértek, a vérveszteség miatt nagyon rossz állapotba került a családfő" - írta a Zalaihirlap.hu. A lap szerint hiába riasztották a mentőhelikoptert, a háromgyermekes állatgondozón már nem lehetett segíteni, pedig a mentők több mint két órán át, öten felváltva próbálták megmenteni az életét.