Megszűnt a torlódás az M7-esen

Vágólapra másolva!
A közepesnél is gyengébb forgalom mellett egyenletes a haladás az M7-es autópályán a Balaton felé - közölte a Fejér megyei rendőrség. Pénteken este komoly torlódás volt a forgalomban, és az Autópálya-kezelő szombat délben is kilométeres dugóról számolt be, a rendőrök szerint azonban nincs fennakadás.
Vágólapra másolva!

Nincs már torlódás az M7-es autópálya Balaton felétartó oldalán - mondta a Független Hírügynökségnek R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az 59-es kilométernél délelőtt 11 óra körül volt ugyan egy baleset, de akkor is lehetett haladni a pályán, ahol jelenleg már a közepesnél is gyengébb a forgalom - tette hozzá. A Balaton felé vezető oldalon, az első székesfehérvári kihajtónál a leállósávban áll még egy sérült autó, a többi sofőr ott lassít és a roncsot nézegeti.

Szombat délelőtt az Autópálya-kezelő Zrt. mégazt közölte, hogy a baleset miatt 4-5 kilométeres kocsisor alakult ki az M7-es autópályán Székesfehérvár térségében. A helyszínről kapott tájékoztatás szerint két gépkocsi ütközött össze az 57-es kilométerkőnél, és csak az egyik sáv volt járható, ezért alakult ki a torlódás szombaton dél körül.

A rendőrség szerint ugyanakkor az M7-esen pénteken volt igazán erős forgalom, akkor még este 22 órakor is arról számoltak be a szolgálatot teljesítő rendőrök, hogy rendkívül nehéz az előrejutás. Pénteken az esti órákban 4-5 kisebb - sérüléssel nem, csak anyagi kárral járó - baleset is nehezítette ott a közlekedést. Szombaton azonban gyakorlatilag a közepesnél is gyengébb a forgalom a pályán a Fejér megyei szakaszon.