Állítólag tarkón vágott egy képviselőt a csörögi polgármester

Vágólapra másolva!
A csörögi képviselő-testület egyik tagja azt állítja, pénteken megütötte őt a település polgármestere, akit a héten indult fegyelmi eljárás idejére felfüggesztettek. A polgármester nem akart beszélni arról, mi történt a hivatalban. Azt mondta: az ügyet a rendőrség és a bíróság fogja majd helyretenni.
Vágólapra másolva!

A csörögi képviselő-testület egyik tagja, Jakab Helga azt állítja: megütötte őt a Pest megyei település felfüggesztett polgármestere, Hegedűsné Kripák Ildikó. Jakab szerint az eset előzménye az volt, hogy a képviselő-testület keddi, rendkívüli ülésén fegyelmi eljárást kezdeményezett a polgármester ellen, egy 160 millió forint összköltségű óvodaépítés körüli visszásságok miatt. A fegyelmi eljárás idejére felmentették a polgármestert a munkavégzés alól. A fegyelmi eljárás lefolytatására kijelöltek egy bizottságot, melynek Jakab Helga lett a vezetője.

A képviselő azt mondta: péntek délelőtt 11 óra körül a polgármesteri hivatal mellett elhaladva észrevette, hogy a polgármester az épületben tartózkodik, ezért bement, és távozásra szólította fel, mondván: felfüggesztett vezetőként semmi keresnivalója ott. Jakab szerint Hegedűsné, aki egy iratköteggel a hóna alatt lefelé indult a lépcsőn, hirtelen megütötte őt, mikor elhaladt mellette.

Bal kézzel, tenyérrel, dühből vágott tarkón, olyan erővel, hogy azóta is szédülök, az orvos szerint a látásommal is lett valami baj - mondta Jakab, aki szerint az esetnek szemtanúi is vannak. A képviselő hozzátette: régóta rossz viszonyban van a polgármesterrel, miután mindketten indultak és most is indulnak a polgármesteri székért. Mivel számított a konfliktusra, a zsebében lévő magnón rögzítette a pénteki perpatvart, később látleletet vetetett és feljelentést is tett - állítja.

Hegedűsné Kripák Ildikó péntek délelőtt fél tizenkettőkor egy e-mailt juttatott el az MTI-hez, melyben egyebek mellett azt írta: az ellene indított eljárás szabálytalan és alaptalan, ő maga a közelgő választásokkal összefüggő koncepciós per áldozata. Az óvoda beruházásban közreműködő érintettekkel együtt jogi útra kívánja terelni az ügyet - tette hozzá.

A polgármester péntek este az MTI sokadszori megkeresésére azt mondta, hogy nem szeretne beszélni a községházán délelőtt történtekről, az ügyet a rendőrség és a bíróság fogja majd helyretenni. Közölte, hogy Jakabbal egyébként rokoni kapcsolatban állnak, ugyanis férje unokatestvéréről van szó. A történteket a község fejlődése elleni kampánynak minősítette, hozzátéve, hogy többször feljelentették már ismeretlenek különböző okokból őt és hozzátartozóit. Ezt a konfliktust itt és nekünk kell megoldani - jelentette ki.