Meghosszabbították egy gyanúsított előzetesét a pécsi vesztegetési ügyben

Vágólapra másolva!
Meghosszabbították Frey Tamás, a Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Zrt. vezérigazgatójának előzetes letartóztatását, akit a pécsi egyetemi vesztegetési ügy miatt gyanúsítanak.
Vágólapra másolva!

A Pécsi Városi Bíróság október 9-éig meghosszabbította az előzetes letartóztatását a Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Zrt. vezérigazgatójának, Frey Tamásnak. A férfit a pécsi egyetemi vesztegetési üggyel összefüggésben gyanúsítják megalapozottan, bűnszövetségben elkövetett csalással és magánokirat-hamisítással.

A bíróság szerint azért volt szükség az előzetes letartóztatás meghosszabbítására, mert fennáll a tanúk befolyásolásának, tárgyi bizonyítási eszközök megsemmisítésének a veszélye.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) április óta folytat nyomozást a Pécsi Tudományegyetem gazdálkodásával összefüggő vesztegetési ügyben. Május végén fogták el az egyetem több alkalmazottját, köztük néhány felsővezetőjét is. Az érintettek között van a PTE gazdasági főigazgatója, informatikai igazgatója, s mások mellett az egyetem három, informatikai termékekkel, irodaszerekkel foglalkozó beszállító cégének több képviselője is.

A nyomozók feltételezése szerint az egyetemi alkalmazottak pénzért jogtalan előnyökhöz jutattak bizonyos cégeket. Összesen huszonhárom ember ellen indult eljárás, közülük kilencen vannak előzetes letartóztatásban. Az ügyről részletesen ebben a cikkünkben olvashat.