Öngyilkos holttestére találtak az alsóörsi gyilkosságot nyomozó rendőrök

Vágólapra másolva!
Holttestet találtak a rendőrök a fekete autó mellett, amelynek köze lehet egy 29 éves rendőr és egy 21 éves fiatalember hajnali alsóörsi megöléséhez. A helyszíni szemle alapján a rendőrök azt valószínűsítik, hogy a férfi öngyilkos lett.
Vágólapra másolva!

Ismeretlen férfi holttestére találtak rá - állampolgári bejelentés alapján - a rendőrök az alsóörsi gyilkosság helyszínétől néhány kilométerre egy elhagyott, sötét színű gépjármű mellett - áll a rendőrség este hét órakor kiadott közleményében, amely szerint a férfi halálát lőfegyver okozta. A közleményben az áll, hogy a külföldi rendszámú autóban több lőfegyvert találtak, köztük olyat, amely számításba jöhet az alsóörsi bűncselekmény elkövetésének eszközeként. A helyszíni szemle adatai a rendőrség szerint arra utalnak, hogy a férfi önkezével vetett véget életének.

A kocsi megtalálása feltehetően összefüggésben van a hajnalban Alsóörsön történt gyilkossággal: egy 29 éves rendőrt lőttek agyon, amikor igazoltatni akart egy fehér Ford Fiestát, amelyben öt Zala megyei fiatal ült. A két eset közötti összefüggést - igazságügyi szakértők bevonásával - jelenleg is vizsgálják a nyomozók. Az elsődleges nyomozati cselekményeket követően a további eljárást a Központi Nyomozó Főügyészség folytatja.

A Független Hírügynökség úgy tudja, a rendőrök nem kutatnak további elkövetők után, és körözést sem adnak ki, ebből az következik, hogy verziójuk szerint a támadó a lövöldözés után öngyilkos lett. A rendőrség nem válaszolt arra a kérdésre, hogy a lövöldöző és a meghalt rendőr ismerték-e egymást. A Független Hírügynökség értesülése szerint azonban a nyomozók vizsgálják, hogy szerelemféltés vagy más magánéleti probléma állhatott-e a gyilkosság hátterében.

A rendőrség egyelőre nem közölte, hogy honnan jöttek a lövések, az ORFK szóvivője, Bényi Mónika délelőtti sajtótájékoztatóján csak annyit mondott, hogy biztosan nem az igazoltatott járműből lőttek. Ennek a kocsinak az egyik, hátsó ülésen ülő utasa, egy 21 éves főiskolás fiatalember is halálos lövést kapott, és mellette ülő barátja, egy 25 éves férfi is súlyosan megsérült. (A lövöldözés részleteiről bővebben itt olvashat.)

A Magyar Televízió még délelőtt úgy értesült meg nem nevezett forrásból, hogy a rendőrök a lövöldözéssel összefüggésben egy fekete autót keresnek. A környéken, Budapest határában és az ország több főútján is géppuskás rendőrök tartottak ellenőrzéseket.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) sajtóügyeletese kérdésünkre azt mondta, valóban riasztották őket a közelmúltban Alsóörs környékére, ahol egy ember halálát állapították meg. Az ügyeletes azt nem mondta meg, hogy pontosan hol és milyen körülmények között találtak rá a holttestre. A holttestet délután 4 óra körül elszállították a helyszínről a Független Hírügynökség tudósítója szerint.

Az MTI-nek Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere megerősítette, hogy egy elhagyott fekete autónál is helyszínelt a rendőrség, amelyet a Szőlő-heggyel szembeni cserjés, füves mezőgazdasági területen - az úttól mintegy százméternyire - találtak.

Az áldozat apja szerint golyózápor zúdult az autóban ülőkre

Az MTI-nek nyilatkozott a 21 éves, a lövöldözésben elhunyt alibánfai főiskolás fiú apja. A férfi a helyszínen lévő rokonok és barátok beszámolói alapján azt mondta, hajnalban valóságos golyózápor zúdult az igazoltató rendőrre és a kocsiban ülő öt fiatalra. Az apát a fia barátai hívták fel hajnalban, ekkor azonnal a helyszínre ment, de nem engedték a közelbe, és csak délután kapott hivatalos tájékoztatást a történtekről.

Szerda délutánra hazaérkeztek Zalába annak a rokoni, baráti társaságnak a tagjai, amellyel együtt volt a fia a Balatonnál - mondta az apa. A barátok elmondták neki, hogy miután hajnalban egy szórakozóhelyről távoztak, két helyen is megállították őket a rendőrök rutinellenőrzésre. Amikor Alsóörsön is megállította őket a 29 éves, azóta elhunyt rendőr, a kocsit vezető fiatal kiszállt a kocsiból, és megkérte az anyósülésen ülő barátnőjét, hogy vegye elő a papírokat. Ahogy közben a rendőr a kocsi bal oldalán hátrament a gumikat ellenőrizni, váratlanul dördült el a fegyver. A rendőr és a 21 éves fiú akkor kapott halálos lövéseket. "Golyózápor volt" - mondta az apa.

Forrás: MTI/Varga György
N. Ádám a hátsó ülésen ült, amikor a halálos lövés érte

Az anyósülésen ülő lány szerinte a lövésektől beszakadó szélvédő üvegszilánkjai miatt sérült meg, a hátul ülő fiatalemberből pedig tudomása szerint több lövedéket is kioperáltak. A kocsiban ülők sokáig nem tudtak semmit mondani a történtekről, mert mindannyian sokkot kaptak - mondta az MTI-nek több családtag is.

A lövöldözés sérültjét, a 25 éves fiatalembert, akit súlyos lőtt sebekkel szállították a veszprémi kórházba, azonnal megműtötték. Két "lőtt bemeneteli sérülést" láttak el az orvosok - közölte Rácz Jenő, a kórház igazgatója az MTI-vel. A zalai fiatalember - aki a hátán és a vállán sebesült meg - állapota stabil, ezért ha nem lépnek fel komplikációk, akkor egy hét múlva távozhat a kórházból - tette hozzá. A fiatalemberről korábban azt mondta a rendőrség, ha állapota engedi, még szerdán szeretnék kihallgatni. Rácz szerint jelenleg már nincs egészségügyi akadálya a kihallgatásának.