Tiltott kéjelgés miatt bírságoltak a Hungaroringen

Vágólapra másolva!
Többek között tiltott kéjelgés, ittas vezetés és hamis papírok miatt is előállítottak embereket a Hungaroringen, ahol szombatig összesen 12 ember ellen kellett intézkedniük a rendőröknek. Mogyoródon a Formula-1 futam idejére ideiglenes rendőrőrsöt állítottak fel.
Vágólapra másolva!

Összesen 12 embert állított elő a rendőrség a Hungaroringen. Öt embert azért, mert nem tudta igazolni magát, hetet pedig bűncselekmény gyanúja miatt. Két esetben büntetőfeljelentést tettek a rendőrök.

Egy autóvezetőt kábítószerfogyasztás és -terjesztés gyanúja miatt vonnak felelősségre. A sofőrt és autójának három utasát azért állították elő a rendőrök, mert a vezető ittas volt, és feltehetően kábítószert is fogyasztott. Mind a négyüket vér- és vizeletvételre állították elő - közölte Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest megyei rendőrség sajtóügyeletese. A másik büntetőfeljelentés is egy alkoholt fogyasztó vezető esetében történt, a sofőr annyira részeg volt, hogy az már kimeríti a bűncselekmény kategóriáját - mondta.

A Hungaroring területén pénteken két taxist is előállítottak. A két férfi hamisított, behajtásra feljogosító matricát használt. A lefoglalt bizonyítékok alapján okirathamisítással gyanúsítják őket.

Tiltott kéjelgés miatt fejenként 80 ezer forint pénzbírsággal sújtott két nőt a rendőrség, a prostituáltakat még csütörtök éjjel állították elő, szintén a Hungaroring területén.

Gépkocsilopás, -feltörés eddig nem történt a Hungaroringen.

A Formula-1 Magyar Nagydíj idején - július 29. és augusztus 2. között ideiglenes rendőrőrs működik Mogyoródon, a Hungaroring főbejáratával szemben. Az állampolgárok a helyszínen és telefonon is fordulhatnak hozzájuk, a külföldi vendégek problémáinak kezelésében tolmácsok segítik a rendőröket.