Egy víztornyot próbált ellopni négy férfi Polgárdiban

Vágólapra másolva!
Megpróbáltak ellopni egy víztornyot Polgárdiban. A négy tettest, akik már ledöntötték a víztornyot, elkezdték feldarabolni, illetve a fémrészeit összeszedni, a rendőrök érték tetten.
Vágólapra másolva!

Víztorony bontásán értek tetten a rendőrök négy férfit a Fejér megyei Polgárdi-Kiscséripusztán, az elkövetők ellen lopás miatt indult büntetőeljárás.

A rendőrség több bejelentést is kapott a közelben lakóktól arról, amelyek szerint "eltűnt a víztorony", azt már nem látják. A rendőrök ezeket a bejelentéseket ellenőrizték, ekkor érték tetten az 55 éves, az 52 éves és a 38 éves enyingi, valamint a 32 éves siófoki férfit. Az elkövetők a felszámolás alatt álló telephelyen az általuk korábban már ledöntött víztorony bontását, feldarabolását végezték és a vasdarabokat gyűjtötték össze.

A férfiak a rendőröknek azt mondták, hogy van bontási engedélyük, de amikor a telephely felszámolóbiztosa a helyszínre ért, kiderült, hogy senki nem adott nekik erre engedélyt - közölte a rendőr százados.

A gyanúsítottak szervezettségére jellemző, hogy egy teherautóval és különféle, bontáskor használatos szerszámokkal tevékenykedtek; már egy épület elbontását is megkezdték. A becslések szerint a kár több mint egymillió forint.