Már a Duna Tv vezetése is vizsgálná saját gyanús szerződéseit

Vágólapra másolva!
A Duna Tv vezetése is vizsgálatot kezdeményez azoknak a szerződéseknek az ügyében, amelyeknél a tévécsatornát felügyelő kuratórium fideszes tagja visszaélést gyanít. A tévécsatorna több százmillió forintot fizet két műsorért, amelyek legyártása azonban csak annak töredékébe kerül.
Vágólapra másolva!

A Duna Tv csütörtök este közleményt adott ki, amelyben közölte, hogy az intézmény elnöke kuratóriumi vizsgálatot kér azokra a szerződésekre, amelyeknél visszaélés gyanúja merült fel. A közlemény ugyanakkor hangsúlyozza azt is, hogy a kifogásolt dokumentumok jogászok, ügyvédek jelenlétében és ellenőrzése mellett készültek, és szigorú garanciákat tartalmaznak minden esetleges visszaélés esetére.

A Duna Televíziót felügyelő közalapítvány egyik Fidesz által delegált kurátora, Szabó László a hét elején azt állította: két gyanús szerződésre bukkantak a televíziónál. Szabó szerint mindkét esetben a produkció külső gyártására szerződött cég lényegesen kisebb összegért továbbadta a tényleges műsorkészítést. A fideszes kurátor ezért vizsgálatot sürget, és azt javasolja, hogy a közalapítvány akár büntetőjogi lépéseket is tegyen

A Szabó által említett egyik szerződésben a 162,5 millió forintos megbízást 48 millióért, a másikban a 205,2 milliós szerződést 64 millió forintért teljesítette a produkciót ténylegesen elvégző cég. A Duna Tv-vel leszerződött cégek bejelentett címén nem lehetetett megtalálni a vállalkozások képviselőit, és nem találni egyéb utalást sem arra, hogy működő produkciós cégekről lenne szó. (Részletek kutatásaink eredményéről ebben a cikkben.)

Az [origo] több kérdést is feltett a Duna Tv-nek azokról a cégekről, amelyekkel leszerződtek, de ezekre a csatorna nem válaszolt. Nem kívántak részleteket közölni azokról a produkciókról sem, amelyek a szerződés tárgyai voltak.