A Jobbik ajándékait írta be vagyonnyilatkozatába egy LMP-s

Vágólapra másolva!
A Trianon-emlékülés alkalmából a Jobbik által ajándékozott verseskötet és Nagy-Magyarország-kitűző volt az a két ajándék, amelyet Vágó Gábor LMP-s képviselő feltüntetett a vagyonnyilatkozatában. Az emlékülés összes résztvevője kapott kitűzőt és könyvet, a képviselők többsége mégis üresen hagyta vagyonnyilatkozatában a megbízatásukkal összefüggésben kapott ajándékokra rákérdező részt. Vágó az [origo]-nak azt mondta: ő háklis az ilyesmire.
Vágólapra másolva!

Az [origo] által áttekintett több mint száz képviselői vagyonnyilatkozat közül egyedül egyben nem maradt üresen az a rubrika, amelyben a képviselői megbízatással összefüggésben kapott ajándékokról kérdeztek. Az LMP egyik képviselője, Vágó Gábor volt az, aki beírta ide, hogy június 4-én kapott ajándékba egy 150 forintos kitűzőt és egy 1500 forintos könyvet.

Vágó szerdán az [origo]-nak azt mondta: egy Nagy-Magyarország-kitűzőről és egy Trianonról szóló verseket tartalmazó könyvről van szó, ezeket a Jobbik elnökétől, Vona Gábortól kapta a Trianon-emlékülés alkalmából. Novák Előd, a Jobbik alelnöke az emlékülés előtti napon jelentette be, hogy a Jobbik a parlamenti emlékülés részvevőinek a történelmi Magyarország címerét ajándékozza aranyozott kitűző formájában, hogy az a nemzeti összetartozás jelképe legyen.

"Mindenki más is kapott, csak ők nem tartották fontosnak beírni" - jegyezte meg Vágó Gábor. "Szerintem viszont fontos, hogy ha kaptam valamit ajándékba a képviselői munkámmal összefüggésben, azt beírjam. Én ilyenekre háklis vagyok" - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy honnan tudta, melyik tárgy mennyit ér, Vágó azt felelte, hogy a kitűző árát megsaccolta, a könyvre pedig rá volt írva az ára. Az LMP-s politikus azt mondta: felajánlotta az interneten árverésre a kapott tárgyakat azzal a céllal, hogy a bevételt az árvízkárosultaknak adhassa, de egyelőre nem akadt vevő.