Orbán jelent meg Gyurcsány honlapján

Vágólapra másolva!
Kedden délutánig Orbán Viktor miniszterelnök oldalára mutatott a www.gyurcsany.hu oldal, ahonnan egykor a korábbi miniszterelnök weblapját lehetett elérni. Gyurcsány oldala 2004 óta működik, és sokáig a miniszterelnök oldalára mutatott, a Fidesz-kormány hatalomátvétele óta azonban furcsa technikai helyzetet teremtett.
Vágólapra másolva!

A www.gyurcsany.hu netcímen Orbán Viktor szombaton beiktatott miniszterelnök személyes weboldala volt elérhető kedden kora délutánig, erről először a Subba blog írt. Ekkor javították ki az oldalon a malőrt, a cím már Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök blogjára mutat.

Az új kormány megalakult, de a kormányzati oldalak átalakítása még nem készült el, a Fidesz addig átmeneti megoldásokhoz folyamodott: a mindenkori miniszterelnök honlapja például az orbanviktor.hu-ra mutat, a minisztériumi oldalak nyitólapja előtt pedig megjelenik egy üzenet, amely az OMG ("Oh my God", magyarul "Te jó Isten") netes szlenggel kezdődik, majd közli, hogy az új kormány "rendet akar tenni az állami honlapok területén is", ez a folyamat pedig megkezdődött. (Erről bővebben itt olvashat.)

Az átmeneti változtatásoknak köszönhetően alakult ki az a helyzet is, amelyben rövid ideig Orbán honlapjára irányították a Gyurcsány oldalát kereső internetezőt. A www.gyurcsany.hu oldal használója a domain.hu adatai szerint Gyurcsány Ferenc, és a szájtot 2004-ben regisztrálták. Régen például így nézett ki.

Forrás: gyurcsany.hu

Orbán honlapja az internetcímekkel kapcsolatos beállítások miatt került Gyurcsány oldalára: a www.gyurcsany.hu-n korábban a miniszterelnok.hu-t állították be úgynevezett alias címnek. Ez azt jelenti, hogy a www.gyurcsany.hu-n külön tartalom nem volt elérhető, hanem a címet begépelő internetezők böngészőjében ugyanaz a tartalom töltődött be, mint a www.miniszterelnok.hu-n.

Azt követően azonban, hogy Orbán Viktor május 29-én letette a miniszterelnöki esküjét, a miniszterelnok.hu internetcímen az orbanviktor.hu oldal tartalmát lehet elérni. Ez okozta azt, hogy a www.gyurcsany.hu címet begépelők végül Orbán honlapján kötöttek ki.

Kedden kora délután szűnt meg a kapcsolat a www.gyurcsany.hu és a www.miniszterelnok.hu netcímek között, így az átirányítás is megszűnt. Az oldal most a kapcsolat.hu-ra mutat, ahol Gyurcsány Ferenc blogja is olvasható.