Fagyasztószekrénybe rejtette áldozatát egy ecsegfalvi férfi

Vágólapra másolva!
Egy 23 éves férfi megölte, majd holttestét egy fagyasztószekrénybe rejtette 53 éves ismerősének a Békés megyei Ecsegfalván. A gyanúsított tartozása miatt vitatkozott össze az 53 éves férfival. Miután megölte, magával vitte áldozata telefonjait és gépkocsiját.
Vágólapra másolva!

Tóth Csaba azt mondta, hogy a rendőrségre hétfőn délután érkezett bejelentés, hogy a Békés megyei Ecsegfalván, egy családi ház fagyasztószekrényében holtan találtak egy 53 éves férfit. A teljesen megfagyott tetem bűncselekmény áldozatává vált, s kiderült, hogy a férfit utoljára május 8-án este látták, amikor a házából egy fiatalember távozott.

A helyszíni szemle alapján kiderült, hogy több más értéktárgy mellett eltűnt a sértett személyautója is. Az azonnal elrendelt körözés alapján nagy erőkkel kivonuló rendőrök a közeli Dévaványa külterületén, Ecsegfalva felé közlekedve meglátták az autót, ám a sofőr nagy sebességgel hajtva elmenekült. A telefonon riasztott ecsegfalvi rendőröknek azonban sikerült megállítaniuk az autót, és elfogták a 23 éves büntetlen előéletű ecsegfalvi sofőrt, aki még a helyszínen elismerte, hogy ő gyilkolta meg a hűtőben megtalált férfit.

A kihallgatása során elmondta, hogy a sértettet régről ismerte. Korábban vásárolt tőle egy GPS- készüléket, ám azt nem fizette ki, ezért látogatta meg május 8-án este. Összevesztek és a vendéglátója elzavarta. A gyanúsított azonban egy óra múlva visszament a házhoz, ám későbbi áldozata - állítása szerint - már egy késsel fogadta. Dulakodni kezdtek, közben kiütötte a kezéből a kést, majd több alkalommal megszúrta, sőt még a torkát is elvágta.

A gyilkos ezután kiürítette a fagyasztószekrényt, beletette a holttestet, majd a vérét feltakarította. Távozása előtt magához vette áldozata telefonjait, két GPS-készüléket, iratokat, a pénztárcáját és bankkártyáját, majd a helyszínről a sértett kocsijával elmenekült. A fiatalembert őrizetbe vette a rendőrség nyereségvágyból elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt és kezdeményezte előzetes letartóztatását.