Meghosszabbították a csepeli gyilkosság gyanúsítottjainak előzetesét

Vágólapra másolva!
Két hónappal meghosszabbította a bíróság a csepeli kettős gyilkosság gyanúsítottjainak előzetes letartóztatását kedden - közölte az egyik gyanúsított, Deme Gábor ügyvédje. A végzés nem jogerős, mivel mindkét gyanúsított védője fellebbezett.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Bíróság július 9-ig, vagyis két hónappal meghosszabbította a csepeli kettős gyilkosság gyanúsítottjainak előzetes letartóztatását, az indoklás szerint ugyanis fennál a szökés és az elrejtőzés veszélye. Deme Gábor és Kun Tamás ügyvédje azonban fellebbezett a döntés ellen.

Ruttner György, a volt gazdasági igazgatóhelyettes ügyvédje a Független Hírügynökségnek azt mondta, szerinte nem indokolt, hogy védencét előzetesben tartsák, mert amit Deme Gábor csinált - vagyis, hogy elvitte a felvételeket - már a gyilkosság után történt. Az ügyvéd szerint védencének bűntpártolásért kéne felelnie, nem bűnsegédletért. Ruttner György azt szeretné, ha Deme Gábor házi őrizetbe kerülne.

A kettős gyilkosság 2009. január 7-én este történt a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában. Korábban felfüggesztették igazgató helyettesi megbízásából Deme Gábort, míg a biztonsági feladatokat is ellátó pedellus egy ideje nem járt be dolgozni, betegségére hivatkozott.

Elszámolási céllal az esti órákra Deme Gábor találkozót beszélt meg az iskola vezetőjével. Az igazgatót egy másik kollégája elkísérte a megbeszélésére. Ekkor dördültek lövések - a gyanú szerint a pedellus lőtt. Deme Gábor ezután eltüntette a biztonsági kamerák felvételeit tartalmazó számítógépet. A férfit korábban tettesként kezelték, a rendőrség azonban idén év elején módosította a gyanúsítást, most bűnsegédként gyanúsítják. 2009 végén Deme Gábort gazdasági bűncselekménnyel is meggyanúsították, az iskola gazdálkodási ügyeivel kapcsolatban.

Az ügyhöz kapcsolódik egy szál, amelyben a Budapesti Nyomozó Ügyészség is nyomozást rendelt el március végén, hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás bűntettének gyanúja miatt. A cél, hogy kiderüljön, terheli-e felelősség az ügy kapcsán. A rendőrség szerint bizonyíték van arra, hogy a néhai igazgató járt a Csepeli Rendőrkapitányságon.