Orbán: Nemzeti ügy, hogy mindenkinek legyen munkája

Vágólapra másolva!
Nemzeti ügy, hogy mindenkinek legyen munkája, aki dolgozni akar - írta május elseji üzenetében Orbán Viktor, a Fidesz elnöke.
Vágólapra másolva!

"Magyarországnak tehetsége van az értelmes, szép és becsületes munkához, tehetsége van a sikerhez. Ezt be is bizonyította az elmúlt hetekben az egész világ számára. Rég nem látott összefogással megdöntöttünk egy rendszert, amely nem becsülte sem a munkát, sem a munkát végző embert. Alapítottunk helyette egy újat: a nemzeti együttműködés rendszerét, amely a munka és a munkát végző emberek megbecsülésére épül" - írja május elseji köszöntőjében Orbán Viktor a Fidesz elnöke, a kormányfői poszt várományosa. Orbán május elseji üzenetét péntek este küldte el közleményben a Fidesz, később hangfelvétel formájában megjelent a Fidesz honlapján is.

"Mi, magyarok történelmünk során többször is megtapasztaltuk, hogy sem az ország, sem polgárainak jövője nem épülhet spekulációra, dologtalanságra vagy semmittevésre. Mi, magyarok tudjuk, hogy az embernek munkából lesznek a javai, sikerei, a munka teremti meg önállóságát és függetlenségét - írta Orbán Viktor.

"A munka tartást és büszkeséget ad. Éppen ezért a nemzeti együttműködés rendszerében közös érték a munka, és nemzeti ügy az, hogy mindenkinek legyen megbecsült munkája, aki dolgozni akar. Ennek jegyében raktuk le a nemzeti együttműködés rendszerének alapjait, és építjük föl azt a következő években. Olyan rendszert építünk, amely erőssé teszi az országot és sikeressé a magyar embereket" - olvasható a köszöntőben. Orbán ezzel arra utalt, hogy a Fidesz választási programjában az otthon, a család, az egészség, a rend mellett a munka is úgynevezett nemzeti ügyként jelenik meg. Ennek részeként a Fidesz tíz év alatt egymillió új munkahelyet hozna létre.

Orbán Viktor végezetül jókívánságait és nagyrabecsülését küldte "minden dolgozó, dolgozni vágyó és munkájával becsületet szerzett nyugdíjas magyar embernek és családjaiknak".