Medgyessy: Mesterházy a legalkalmasabb az MSZP vezetésére

Vágólapra másolva!
A volt miniszterelnök Medgyessy Péter szerint Mesterházy Attila nem az ideális jelölt az MSZP vezetésére, de a jelenlegi helyzetben nála alkalmasabbat nem tudna mondani. Medgyessy szerint az MSZP-nek eszmei, morális és személyi megújulásra van szüksége, különben el fog tűnni.
Vágólapra másolva!

Medgyessy Péter jelenleg nem lát Mesterházy Attilánál alkalmasabb jelöltet az MSZP vezetésére. A TV2 reggeli műsorában a volt miniszterelnök úgy értékelte, hogy a pártban mindenki kockázatosabb, mivel mindenki érintett valamilyen módon a múltban, ezért "Mesterházy lehet egy esély".

Arra a kérdésre, hogy Mesterházy Attila alkalmas-e a pártelnöki posztra, Medgyessy úgy válaszolt: "nem tudom azt mondani, hogy ő az ideális, csak azt gondolom, hogy pillanatnyilag nincs, vagy én nem látok nála alkalmasabbat". Lendvai Ildikó és az elnökség lemondását szimbolikusnak nevezte és azt mondta, hogy "ettől nem fog megújulni az MSZP".

"A szocialista pártnak eszmei, morális és személyi megújulásra van szüksége, amennyiben nem erre használják a következő nyolc évet, a párt el fog tűnni" - mondta Medgyessy Péter. Szerinte a most pártlistán bejutott frakciótagoknak kellene szépen lassan lecserélődniük jó képességű, lelkes és tiszta múltú fiatalemberekre.

A MSZP nagyarányú választási vereségéért szerinte a rossz politika - ami nem tudta eldönteni, hogy mennyire baloldali, mennyire liberális -, valamint az őszödi beszéd volt a felelős. Utóbbival kapcsolatban úgy értékelte, az első hiba az volt, hogy a felvételen elhangzottak előzményei megtörténtek. "Ezután, ha már elkövették, a nyilvánosság előtt kellett volna elmondania Gyurcsány Ferencnek a beszédét, ha pedig elmondta, le kellett volna mondania" - mondta.