Visszafelé pörgő villanyóra buktatta le a csalókat

Vágólapra másolva!
Több mint húsz esetben állított vissza villanyórákat egy áramszolgáltó cégnél dolgozó férfi Nyírbátorban a rendőrség gyanúja szerint. A férfihoz azután jutottak el a rendőrök, hogy egy házkutatás során feltűnt nekik egy visszafelé pörgő villanyóra.
Vágólapra másolva!

Szerda este házkutatást tartottak a nyírbátori rendőrök a Vám és Pénzügyőrség munkatársaival közösen több ingatlanon, miután állítólagos illegális lőfegyverekről és jövedéki visszaélésekről szereztek információt. Fegyvert végül nem találtak, de nagyobb mennyiségű szeszt, pancsolt italok előállításához szükséges anyagokat és ukrán zárjegyes cigarettát igen.

A rendőrség csütörtöki közleménye szerint a rendőröknek a házkutatáskor feltűnt, hogy az egyik lakás villanyórája visszafelé forog. A nyírbátori rendőrök még az éjjel eljutottak az áramszolgáltató cég egyik 39 éves alkalmazottjához, aki a megalapozott gyanú szerint több esetben pénzt fogadott el azért, hogy a valósnál kevesebb fogyasztást regisztráljon.

A gyanú szerint az illető vissza is állított villlanyórákat: ezer kilowattóra visszatekeréséért tízezer forintot számított fel. A nyomozás jelenlegi állása szerint körülbelül kéttucat ilyen bűncselekményt követett el környéken lakó magánemberekkel és kisvállalkozókkal közösen. A férfit több rendbeli vesztegetéssel és lopással gyanúsítják. A rendőrség adatai szerint az áramszolgáltatónak okozott kár meghaladja a 4,5 millió forintot. Eljárás alá vonták azt a 47 éves férfit is, aki a villanyórák manipulálásához számítógép-vezérelt gravírozó berendezéssel gyártotta a plombákat, őt lopás bűnsegédletével gyanúsítják.