Kenőpénzzel érték tetten a mezőgazdasági hivatal egyik dolgozóját

Vágólapra másolva!
Ötvenezer forintot kért a támogatási kérelem elintézésének meggyorsításáért a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal egyik alkalmazottja, akit szerdán értek tetten a rendőrök Kecskeméten. Az ügyben a hivatal tett feljelentést, mert gyanították, hogy az alkalmazott hosszabb ideje kenőpénzt kér az ügyintézésért.
Vágólapra másolva!

Tetten érték és őrizetbe vették a nyomozók a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal egyik alkalmazottját, aki a szőlőültetvények kivágására és telepítésére vonatkozó támogatás kérelmezőjétől egy parkolóban pénzt vett át szerdán Kecskeméten - közölte csütörtökön az MTI-vel a rendőrség.

Az ügyben a hivatal tett feljelentést egy névtelen bejelentés után, mely szerint a szőlőültetvények kivágásának és telepítésének ellenőrzésekor az egyik munkatárs hosszabb ideje rendszeresen anyagi ellenszolgáltatást kért az ügymenet meggyorsításáért.

A megyei rendőr-főkapitányság február óta nyomozott hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen személy ellen. A hivatal alkalmazottja egy kecskeméti parkolóban találkozott az egyik kérelmezővel, akitől egy folyamatban lévő eljárás meggyorsításáért ötvenezer forint készpénzt vett át.