MN: Rabolhatott is a romák elleni támadások gyanúsítottja

Vágólapra másolva!
Egy fegyveres rablással és a debreceni menekülttábor elleni támadással is összefüggésbe hozták a hatóságok K. Árpádot, a romák elleni támadás egyik gyanúsítottját - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A besenyszögi fegyveres rablással és a 2008-as debreceni menekülttábor elleni támadással is a romák elleni támadásokkal gyanúsított K. Árpádot hozta kapcsolatba a nyomozó hatóság - írja a Magyar Nemzet csütörtöki száma. A három ügyet egyesítette a hatóság a lap információi szerint.

A romák elleni támadások másik gyanúsítottját, K. Istvánt szintén a besenyszögi rablással hozták kapcsolatba. "Védencemet először tanúként hallgatták meg, és már akkor is elmondta, hogy semmit sem tud a fegyveres rablásról" - mondta Gerecs Krisztián, a férfi ügyvédje. Szerinte bizonyítékokat nem tártak eléjük, mégis kapcsolatba hozták védencét a rablással, amiben P. Zsolt mellett ő is részt vehetett. A Nemzeti Nyomozó Iroda szerint a fegyvereket is ők szerezhették be.

A gyilkosságsorozat nyomozását májusban szeretné lezárni a Nemzeti Nyomozó Iroda Gerecs Krisztián szerint. A 2008-2009-ben történt romák elleni támadások hat halálos áldozatot követeltek. A feltételezett elkövetőket K. Árpádot, K. Istvánt, P. Zsoltot és Cs. Istvánt egy debreceni szórakozóhelyen fogták el tavaly augusztusban.