Nem beszél Daróczi állítólagos megzsarolásáról a rendőrség

Vágólapra másolva!
Sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta a rendőrség, hogy valóban vizsgálnak-e egy állítólagos zsarolási szálat Daróczi Dávid korábbi kormányszóvivő öngyilkosságával összefüggésben. Daróczi április 3-án lett öngyilkos, az akkor kiadott közlemény óta a rendőrség semmilyen tájékoztatást nem adott az ügyről.
Vágólapra másolva!

Sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a Budapesti Rendőr-főkapitányság azokat a sajtóértesüléseket, miszerint egy állítólagos zsarolási szálat is vizsgálnak Daróczi Dávid egykori kormányszóvivő öngyilkosságának ügyében. Szerdán a Blikk írt arról egy meg nem nevezett informátorra hivatkozva, hogy Daróczit kormányszóvivőként, majd Liptai Claudia televíziós műsorvezetővel való kapcsolata idején is kompromittáló fényképekkel zsarolták meg, és bár a rendőrség tudott a zsarolásról, "a politikai felsővezetés" azt kérte, hogy "szigorúan bizalmasan kezeljék az ügyet".

A Blikk szerint a rendőrség a zsarolás bűncselekménye miatt nem indított nyomozást Daróczi halála előtt, most azonban "ezt a szálat is vizsgálják". Az [origo] kérdésére, hogy valóban létezik-e ilyen szál a nyomozásban, a BRFK kommunikációs osztálya nem adott érdemi választ. Rövid közleményükben mindössze annyit írtak, hogy az öngyilkosság miatt folytatott, jelenleg is a folyamatban lévő közigazgatási eljárásról a 2010. április 3-án kiadott közleményen túl eddig sem adtak, és ezután sem adnak egyéb tájékoztatást.

A BRFK április 3-án csupán annyit közölt, hogy szombatra virradó éjjel öngyilkos lett Daróczi Dávid egykori kormányszóvivő. Az akkori tájékoztatás szerint Daróczi a budapesti Andrássy út 72. szám alatt, egy harmadik emeleti lakásban vetett véget életének, halálának körülményeit pedig a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja. A rendőrség állampolgári bejelentés alapján ment ki a helyszínre, ahol az elsődleges információk szerint más nem tartózkodott, a helyszíni szemle elsődleges adatai szerint pedig a haláleset során az idegenkezűség vagy bűncselekmény kizárható volt.

A halálesetről Daróczi rokonai és ismerősei sem tudtak magyarázatot adni. Bár több találgatás jelent meg a sajtóban Daróczi halálának okáról, a rendőrség ezek közül egyet sem erősített meg.