Gyurcsány toborozni kezdett a blogján

Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök szerdai blogbejegyzése szerint úgy érzi, eljött az ideje megbeszélni az MSZP dolgait. Gyurcsány internetes naplójában MSZP-s politikusokat invitál nem nyilvános beszélgetésekre, azt írja, ki akarja kérni a véleményüket a szocialista pártról írt értékelése véglegesítéséhez. Önkéntes segítőket is toboroz a blogban Gyurcsány az általa várt levélözön kezelésére.
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök szerdai blogbejegyezésében arról írt, hogy szeretné kikérni az MSZP tagjainak és a baloldal támogatóinak reakcióját, mielőtt véglegesítené már készülő értékelését a szocialista párt helyzetéről. Gyurcsány azt írta: először a párt tagjaival akar találkozni, olyanokkal, akik szívesen elolvasnák a dolgozatát, és eljönnének egy nem nyilvános beszélgetésre. Gyurcsány az internetes naplójában arra hivatkozott, hogy szerinte "egyszerre csak egy teremnyi emberrel lehet beszélni", és megadott egy e-mail címet, amelyen jelentkezni lehet az általa szervezett konzultációra.

Hozzátette, hogy ha sokan jelentkeznek, akkor úgy próbálnak válogatni a jelentkezők között, hogy különböző élethelyzetben lévő, más-más hátterű tagokkal találkozhassanak. Ezért a blogbejegyzésben azt kérte a jelentkezőktől, hogy nevükön kívül adjanak meg néhány személyes adatot is: születési évet, foglalkozást, lakhelyet. Gyurcsány azt ígérte, hogy a jelentkezőknek a jövő héten elküldi az értékelését, és visszaigazolják a jelentkezések elfogadását.

A korábbi miniszterelnök szerint arra is van lehetőség, hogy bárki elküldje a véleményét a megadott e-mail címre. Gyurcsány azt írta, hogy egymaga nem fog tudni kezelni sok száz e-mailt, ezért csütörtöktől néhány önkéntes segítőre lenne szüksége. "Olyanok jelentkezését várom, akik képesek arra, hogy saját gépükön keresztül kezeljék a beérkező leveleket, válaszoljanak rájuk, intézzék a meghívásokat és a visszaigazolásokat" - olvasható a blogban. Az önkéntes segítők is a megadott e-mail címre jelentkezhetnek.

Gyurcsány a konzultáció kezdeményezését így indokolta: "A kampányban azzal szembesültem, hogy sokszor nagyobb igény volt önmagunkról, az MSZP-ről beszélni, mint ellenfeleinkről. Ilyenkor mindig azt mondtam, hogy ez az időszak nem erre való, a kampányban nem önmagunkat bántjuk, kritizáljuk. De hozzátettem azt is, hogy a választás után majd megbeszélhetünk mindent. Hát eljött a megbeszélés ideje".